Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Naken, brennhet politisk Debbath

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Tungrockerne i Black Debbath gikk rett i fleisen på satanrockere, stortingsflertallet og kongefamilien under dagens eksplosive show i Salamanderparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det startet mildt med at bandet satte fyr på stortingsproposisjon 82,

årets landbruksoppgjør.

- Det er jævlig dårlig, la skiten brenne. Håper dere er skikkelig provosert, sa vokalist Lars Lønning, sønn av Høyre-toppen Inge Lønning.

Handlingen var ikke bare en politisk brannfakkel, men også en klar fornærmelse mot Debbaths fiender i Spelemann-striden, Kovenant, som har forhåndsvarslet bibelbrenning på scenen til sitt show seinere i kveld.

Gummispelemann

Black Debbath stakk som kjent unna med hardrock-spellemannen tidligere i år. Juryen hadde kåret Kovenant som prisvinner, men prisutdeler Kristopher Schau ga prisen til kompisene i Debbath. Kovenant stjal seinere prisen tilbake under en sending på Metropol TV.

Men på Quart tok Debbath hevn. Der kunne de nemlig paradere en ny Spellemann, i gummi.

- Vi er fortsatt vinnerne. Vi er sliterne i norsk hardrock. I ett og et halvt år har vi holdt på. Det er vi som fortjener denne prisen, sa en stolt og utfordrende Lønning bak det ildsprutende MC-mikrofonstativet på scenen.

Nakenshow

Deretter var det klart for god gammeldags rockprovokasjon. I forkant av turistinfo-låta 'Olav Is The King of Norway' kledte bandmedlemmene seg i Red Hot Chili-pepper drakta, spill nakne med bare sokkene på. Men i motsetning til Red Hot brukte Debbath dem på beina og lot kronjuvelene henge fritt mens de sang sin hyllest til avdøde Kong Olav.

Og så tonet «møtet» ut til tonene av Internasjonalen.

PROVOKASJON II: - Vi er fortsatt vinnerne, proklamerte Black Debbath mens de viste fram sin egenproduserte gummispellemann.
PROVOKASJON III: Debbath lot juvelene henge fritt mens de spilte "Olav is the King of Norway".
PROVOKASJON I: Black Debbaths Egil Hegerberg utfordret Stortinget og Kovenant med å sette fyr på landbruksoppgjøret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!