Dagbladet 150 år

«Naken greve jager neger med øks»

40 år siden Dagbladets første sommerkassett.

JUBILEUM: For 40 år siden skrev Ole Paus (i midten) teksten om «far som denger mor» spesielt for «Dagbladets sommerkassett». «Nytt fra norsk film», bedre kjent som «I en sofa fra IKEA» er fortsatt blant hans mest populære sanger. Her fra innspillingen av oppfølgeren med Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen Jr. (t.h.) i 1980. Foto: Odd H. Anthonsen / Dagbladet
JUBILEUM: For 40 år siden skrev Ole Paus (i midten) teksten om «far som denger mor» spesielt for «Dagbladets sommerkassett». «Nytt fra norsk film», bedre kjent som «I en sofa fra IKEA» er fortsatt blant hans mest populære sanger. Her fra innspillingen av oppfølgeren med Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen Jr. (t.h.) i 1980. Foto: Odd H. Anthonsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

V.isste du at noen av Ole Paus' mest kjente og populære sanger ble lagd spesielt til «Dagbladets sommerkassett», og at munnhellet «Naken greve jager neger med øks» stammer fra en Dagblad-kassett?

Før cd-en

Den første cd-utgivelsen kom 1. oktober 1982, men salget av cd-spillere og disker tok ikke av før et par år seinere. Dermed rakk Dagbladet å innføre begrepet «Dagbladets sommerkassett - Alltid foran» med sketsjer og sanger, rett og slett en spesialskrevet revy. Til den nette sum av kroner 29,75,-.

«Frekt og freidig»

I en presentasjon av kassetten i Dagbladet, under tittelen «Kassetten som tør der den burde ha tiet», står det å lese:

«Frekt og freidig har de brukt oss - Dagbladet - som utgangspunkt for infam ironi, overstrømmende morskap, stygge overdrivelser, grove injurier mot en redaktør og harselas over såvel myke menn og 'Noen som passer for meg', 'Barnas kort og godt' og vårt eget slagord 'Alltid foran'.»

Som en revy

Det passet nok Paus & Co. bra. Paus satte stor pris på samarbeidet med Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen Jr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer