Naken kunst

Allan I. Teger bruker nakne kropper som landskap på sine bilder. Slikt blir man populær av på nettet.

Den amerikanske fotokunstneren vil gjerne vise fram sine spesielle bilder til skuelystne nordmenn gjennom Dagbladet :på nettet.

- Jeg fikk ideen til bildene da jeg fant ut at formene og strukturene i universet repeterte seg selv på alle nivå. Plutselig hadde jeg et bilde i hodet av en skikjører på tur ned et bryst - altså en kropp som ligner på et fjell, forklarer Allan I. Teger.

Han har ingen bakgrunn som verken fotograf eller som kunstner. Derimot er hans fortid innen psykologien.

Et par uker etter at bildet av skikjøreren dukket opp i Tegers hode, hadde han klar sin første modell. I løpet av årene har det blitt mange flere bilder, alle med menneskekropper som landskap.

- Jeg skaper bildene ved å plassere leker og miniatyrer på kroppene og ta en enkelt eksponering. Jeg vet det er mulig å ta flere eksponeringer og lage fotomontasjer, men jeg mener bildene vil framstå som mer virkelige for dem som ser dem hvis de er virkelige i utgangspunktet, sier Teger.

Amerikaneren har stilt ut bildene sine over hele verden, har laget kalendre, postere og bøker, og har solgt tusenvis av bilder via internett.

- Det er alltid morsomt og interessant å se folk som oppdager at landskapene de ser på er menneskekropper. Noen ser det ikke før vennene deres poengterer det, og noen spør meg hva jeg mener med «bodyscapes». Det er hardt å holde maska noen ganger, sier fotokunstneren.

Alle bildene på denne siden er opphavsrettslig beskyttet og gjengitt med Allan I. Tegers tillatelse.

Du kan se flere bilder på hans hjemmeside www.bodyscapes.com.