Anmeldelse: «Bislett bnb» på TV 2 Play

Naken-slåsskamp i sprikende serie

Martin Lepperød gir jernet i humorserien «Bislett bnb», som bare tidvis er så frisk og absurd som den vil være.

BISLETT BNB: Martin Lepperød spiller en av hovedrollene i den nye humorserien på TV 2 Play, om et Oslo-kollektiv som sper på inntektene ved å leie ut sovesofaen sin. Se klipp Vis mer
Publisert

P3morgens Martin Lepperød bjudar på i sin første hovedrolle, som hjemmekjær husfar i et ikke helt velfungerende Oslo-kollektiv. Her blir det både naken-løp i trappeoppgang og naken-slåsskamp med en av verdens mest creepy air bnb-gjester.

«Bislett bnb»

Humorserie

Tidspunkt: 2. september 2021
Beskrivelse: Absurd kollektivhumor.
Kanal: TV 2 Play

«Noe av det mest sprikende som er å se på norske strømmetjenester.»
Se alle anmeldelser

Men «Bislett bnb» har morsommere scener enn dette å by på, i en serie som må være noe av det mest sprikende som er å se på norske strømmetjenester om dagen.

Lepperød spiller Frans, som bor sammen med vennene Bella (Giulia Hellesdatter Roi) og Simen (Johan Sigmundstad) i en klassisk bygårdsleilighet på Bislett i Oslo. De nærmer seg slutten på tjueåra, men spesielt voksne kan ingen av dem beskyldes for å være. Fellesnevneren er tom lommebok. Inntil en ubuden overnattingsgjest setter dem på en lysende idé: De kan jo leie ut sovesofaen i stua!

Jakten på rating

Det markedet er visst lukrativt, for stort flere inntektskilder har de ikke, med unntak av litt hasjsalg, hundelufting og et par andre mer eller mindre spesielle forretningsideer den halvt italienske wannabe-mafiosoen Bella kommer opp med. Frans er hjemmeværende og bruker tida på å dulle med de to andre, spesielt med Simen, som er barnet i familien og sitter på gutterommet og gamer hele dagen.

Utleie-ideen er perfekt ramme for en serie med avsluttende 15-minutters episoder, der nye gjester og intriger introduseres hver gang. Den ene særere enn den andre. Men intet ønske er umulig å imøtekomme for et vertskap på konstant jakt etter høy rating fra overnattingsgjestene - noe de er avhengige av for å opprettholde strømmen av nye gjester.

De skumle sidene ved digitale ratingsystemer og alt de kan få deg til å gjøre er tematisert mer bitende og minst like absurd av serier som «Black Mirror» før. «Bislett bnb» kunne likevel vært vel så aktuell, med sin norske nåtidsvinkling.

Men det er nok ikke der fokus ligger for serieskaperne. Strengt tatt er jeg ikke helt sikker på hvor de har hatt fokus. «Bislett bnb» er utviklet som bacheloroppgave ved Høyskolen Kristiania (tidligere Westerdals), der de tre ferske manusforfatterne Eirik Skaufjord, Sondre Bilet og Kristian Alstrup skrev og regisserte én pilotepisode hver. Der ligger kanskje noe av årsaken til at serien er så springende, både i tematikk, form og kvalitet. Den svinger mellom skikkelig morsomme og originale og tilsvarende slappe øyeblikk.

Absurd humor

Det er som om trioen bak har brainstormet de mest absurde ideene de har klart å komme opp med, for så å kaste dem inn i en og samme lavbudsjettsserie. Det siste trenger ikke være noen hemsko for en humorserie som dette. Absurd er topp, hvis det betyr originalt og friskt. Men det kan også bety ufokusert og uferdig.

Her kunne de med fordel gått noen flere runder både med manus og skuespill. Da ville de trolig kunne luket ut noen av de mindre originale påfunnene, og ikke minst noen av de gjentakende poengene. Mor, far og barn-konstellasjonen til kollektivet blir virkelig hamret inn, det samme blir det typete rollegalleriet. De ofte såre historiene til overnattingsgjestene drukner derimot i tøys, absurditeter og sjangerpastisjer.

Selv nakenslåsskampen har vi sett artigere utgaver av tidligere.

Men ære være TV 2 for å gi sjansen til en tross alt deilig uhøytidelig serie fra såpass ubeskrevne blad, både foran og bak kamera. Dette blir helt sikkert ikke det siste vi ser fra noen av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer