MANGE SKUESLYSTNE: Det er ikke bare store operaforestillinger som trekker mye publikum på Operaen. Foto: Lars Eivind Bones
MANGE SKUESLYSTNE: Det er ikke bare store operaforestillinger som trekker mye publikum på Operaen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Nakenbadet ulovlig i det iskalde vannet utenfor Operaen

Men har foreløpig ikke fått svi på pungen.

(Dagbladet): Turistene som spaserte på Operaen i høstfylte og kjølige Oslo tidligere i dag fikk seg en aldri så liten overraskelse.

Til tross for at høsten for at gradestokken for lengst har krøpet under 10, kastet to badelystne menn klærne og duppet stumpen i den iskalde Oslofjorden.

Dagbladets fotograf Lars Eivind Bones tok bilder med Operaen i bakgrunnen da stuntet fant sted. Han ble obs på nakenbaderne da en gruppe kinesere begynte å peke og knipse mot vannkanten.

- Da de kom opp av vannet fikk de applaus av en haug skuelystne, forteller Bones.

Ble sjenerte - Det ble ikke snakk om noe da capo. Gutta ble litt sjenerte og dekket seg til da de kom opp og så hvor mange tilskuere de hadde fått, sier fotografen, som for øvrig er kjent for å ha knipset det ikoniske sex-bildet fra Quart-festivalen i 1997.

Informasjonskonsulent Maria Børja ved Operaen forteller at dagens nakenbading ikke er et enkelttilfelle.

- Det er dessverre ikke første gang noen nakenbader utenfor Operaen. Det er absolutt ikke noe vi anbefaler, og det er ingen som har stående invitasjon til drive med slike aktiviteter hos oss. Det er i alle fall viktig at de gjør det på eget ansvar. Det er jo ingen strand, sier Børja.

Anbefaler nudiststrand - Når det gjelder nakenaspektet ved dette, så vil vi anbefale dem å heller finne en nudiststrand. Der er jo ikke lov å gå rundt naken offentlig i Norge.

- Vil dere anmelde slik bading hos dere?

- Nei, det er det politiet som må håndheve.

- Ingen smekk på pungen fra Operaen, altså?

- Nei, de får ingen smekk på pungen fra Operaen.

ISKALD FORNØYELSE: Det så riktig kaldt ut da to menn la igjen klærne på Operaen og kastet seg ut i den iskalde Oslofjorden tidligere i dag. Foto: Lars Eivind Bones
ISKALD FORNØYELSE: Det så riktig kaldt ut da to menn la igjen klærne på Operaen og kastet seg ut i den iskalde Oslofjorden tidligere i dag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer