- Nakenbading funker best

Det viktigste på Roskilde er ren kropp, tørt tøy og hauger med sagmugg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSKILDE: (Dagbladet.no): I utkanten av det gjørmehelvetet som de siste dagene har agert som Roskildes festivalcamping, er det en liten innsjø med stupebrygge. Midt i ligger fem nakne dansker og dupper i vannet.  

Andreas, Eva, Hans Kristian og Henrik tar sitt tredje bad på to dager. De mener det er det eneste som hjelper mot skitten, svetten og mudderhåret som det er umulig å unngå på festivalområdet.

For pingler

- Først mente vi at renhet på Roskilde var for pingler, men så tok vi et bad og det var så veldig friskt!

Andreas peker på teltet som ligger i den mudderbefengte lia.

- Vannet er veldig deilig, men det hjelper også med øl, vodka og Dr. Nielsen.

- Dr. Nielsen?

- Har dere ikke hørt om Dr. Nielsen? Det er en dansk drikk, det smaker som å komme til himmelen, sier Andreas.

LANG KØ: Thomas Stensen (19) med skittentøysvasken over skulderen. Han gadd ikke vente seks timer for å få levert klær til vask. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
LANG KØ: Thomas Stensen (19) med skittentøysvasken over skulderen. Han gadd ikke vente seks timer for å få levert klær til vask. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Klesvask

På tross av de siste dagers nedbørsrekord, er Roskilde-campen i ferd med å tørke. Styrtregnet har gitt seg og sakte, men sikkert, dekker festivalens frivillige de enorme mudderinnsjøene med sagflis.

Samtidig som campen er i ferd med å bli mer levelig, ønsker naturlig nok festivalgjengerne også å få på seg tørre klær.

Men utenfor Roskildecampens eneste vaskeri er det kø. LANG kø. Thomas Stensen (19) står litt bortenfor køen med skittentøyposen over skulderen. Han gadd ikke å vente lenger.

- Vennene mine har ventet i seks timer for å få levert tøyet til vask. Jeg gadd ikke mer og hang heller klærne til tørk på gjerdet, sier han og peker bort til en gjeng som ligger og slapper av i sagmuggen.

Fjøs

Det lukter fjøs og stråene virvler rundt på området. Ifølge Politiken har Roskilde-festivalen 2000 kubikkmeter med sagflis som skal fordeles på området.

Ben Josef Pettersen (22) og Maren Holm ligger i haugen med sagflis og drikker øl.

- Ser du den ølkassa oppå haugen med poser? Det er vår plass i vaskerikøen. Vi har ligget her i seks timer og ventet på å levere klærne, sier Ben Josef.

- Men det er bedre å ligge her på høyet hvor det er tørt, enn i teltet hvor det er gjørme, mener Maren.

Aller, aller først i køen står danske Nick Coster. Han har ventet i åtte timer.

- Problemet er at folk leverer klærne sine og glemmer å hente dem igjen. Nå kan de ikke ta imot mer tøy, det er ikke plass og dermed blir det kø, sier han.

Han synes det er dumt at folk er late.

- Men det er ikke bare festivalgjengerne sin feil. Jeg synes godt at Roskilde kunne spandert mer enn ett vaskeri på en camp med 70.000 mennesker, sier han.

Holde ut

På veien tilbake til konsertscenene møter vi en kompisgjeng fra Eidsvold. De har kanskje ikke rene klær, men de har vært i Roskilde by og kjøpt sine egne sekker med sagmugg for å legge utenfor teltet. De har vært på campen siden lørdag.

- Noen orket ikke mer, tok inn på hotell. Men vi skal holde ut. Nå blir det visst fint vær også!

<B>NAKEN BEST:</B> Danskene Andreas, Eva, Hans Kristian og Henrik mener nakenbading er det eneste som hjelper mot all skitten inne på festivalområdet.
HOLDER UT: Denne gjengen nekter å la telt vike for hotellrom i det dårlige været. De har kjøpt sagmugg for å legge utenfor teltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer