Nakenfotografen i dekning

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Rolf Tore Kjæran (35) er fotografen som tok nakenbildene av Aqua-Lene. Fortsatt hersker det stor usikkerhet om hvem som har solgt bildene av popdronningen til utenlandske blader. Fotografen opplyser til Dagbladet - via en mellommann - at han nå har leid en person for å finne ut hvordan bildene hans er kommet på avveie.

Vervet gjennom rosesalg

Via en mellommann sier han til Dagbladet at han har flyktet til Danmark i påvente av at oppstyret skal legge seg. Han føler seg ikke avkledd som en slu pengehai.

I går var 35-åringen Tønsbergs nest største kjendis - etter Lene Nystrøm, som han fotograferte før hun ble verdenskjent. Tirsdag ble mannen bak kameraet plutselig borte fra bybildet.

- Danmark? Nei, han har nok bare gjemt seg ute på Tjøme, sier en av hans mange fortvilte eksnakenmodeller til Dagbladet.

Politisak?

Hun tror han har fått flere hundre jenter i tønsbergsdistriktet til å kle av seg foran kameraet - i håp om en framtid med status, berømmelse og penger. Aqua-Lene klarte det: men ikke på grunn av sin nakne kropp. Hun raser nå mot at hun blir utnyttet, og hennes manager, John Aagaard, var i går i kontakt med politiet for å vurdere å anmelde saken.

- Vi har ingen foranledning til å gjøre noe nå. Vi avventer en eventuell anmeldelse, sier politiinspektør Heidi Ås Larsen i Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Innbrudd

Det hersker stor usikkerhet rundt innbruddet hos fotografens familie natt til 27. mars i år. Hva ble egentlig stjålet?

- Det var et familiemedlem som meldte fra om innbruddet i et redskapsskjul. Hengelåsen var brutt opp og eiendeler tatt. Men det ble aldri i anmeldelsen nevnt noe om bilder av modeller. I det hele tatt virket det som en bagatellmessig sak, sier politiinspektør Ås Larsen til Dagbladet etter å ha gjennomgått saken nok en gang i går.

I går kveld kom Dagbladet i kontakt med en mann som hevdet han sto bak innbruddet. Mannen vedgår at han og en annen person brøt seg inn i uthuset på jakt etter bildene av Aqua-Lene.

Ifølge mannen skylder Rolf Tore dem 50000 kroner. Mannen hevder de romsterte gjennom kassene i garasjen uten å finne fotoene. Mannen forlot garasjen tomhendt og hevder han seinere fikk vite at det aldri lå noen fotoer i garasjen. Disse var isteden deponert hos en annen navngitt person i Tønsberg. Dagbladet var seint i går kveld i kontakt med denne navngitte personen, som igjen hevder aldri å ha sett bildene.

- Planen var at vi skulle hente inn bud fra flere magasiner for deretter å bli rike, sier innbruddstyven, som kommer fra tønsbergsområdet, til Dagbladet.
Seint i går kveld tok saken en helt ny vending da Rolf Tore via en mellommann fortalte til Dagbladet at han har hyrt inn en person til å hjelpe ham med å finne nakenbildene som er på avveie.

Hva som blir den nakne sannhet til slutt - i lovens forstand - gjenstår å se.

Gambling

Men om «Roffe» ikke er den som har fått honorar for bildene av ung-pike-Lene ennå, er han i alle fall ikke blakk. For selv om han ligger i dekning i Danmark - eller hvor det måtte være - tok han kontakt med vennene i Tippestallen i Tønsberg onsdag over mobiltelefon. Resultatet ble at spleiselaget fikk utbetalt 88000 kroner. V5-kupongen gikk inn fire ganger, med en hoppe som nøkkelhest.
En eksmodelldrømmer sier til Dagbladet: Kommer det en million eller to i såkalt travgevinst hit til byen, er det nok Aqua-Lene som har gjort løpet!

Tønsbergjenta Therese Bjune (20) er en venninne av Rolf Tore og var seinest i kontakt med fotografen mens Dagbladet var til stede sist onsdag.

- Han er i godt humør - det hadde han aldri vært om andre tjente gode penger på bilder som han hadde tatt, mener Bjune. Hun har selv blitt tilbudt å posere for fotografen, men har takket nei.

- Rolf Tore har vist meg et toppløsbilde av Lene i tillegg til plakatene han har hjemme av jentene han har fotografert, sier Bjune.

Hyggelig fyr

Mange av de håpefulle som har kastet klærne foran 35-åringens kamera, har begynt karrieren med å selge roser til restaurantgjester. Rolf Tore Kjæran har vekslet mellom blomster, bilder, moter og kataloger til næringslivet.

Kameraet har «Roffe» alltid holdt i sin hand - for næringslivet og for jentene. Han har også tatt runden i Oslo for å selge nakenbilder til mannfolkblader.

- Han var innom her i fjor, men vi takket nei til bildene han kom med. Jeg husker godt fotografen, som kom sammen med to unge jenter fra Vestfold, sier sjefredaktør Wenche Steen i Playboy til Dagbladet.
Kjæran er vanligvis lett synlig i byen. Nå er han ikke å se, men han kommer tilbake, forsikrer hans venn og travkompanjong på Mølla Sportsklubb.

- «Roffe» er tilbake om en uke eller to. Men nå kan jeg ikke si noe mer. Det koster penger...