Roskildefestivalen

Nakenløpdeltaker: - Litt creepy

I år var intet unntak for nakenløpet på Roskilde.

Årlig nakenløp: Folk møtte opp på tross av været, klar til å løpe naken på Roskildefestivalen. Video: Emma-Marie Bergli Whittaker / Dagbladet Vis mer

Siden 1998 har deltakere på Danmarks Roskildefestival løpt nakne gjennom festivalen. Den årlige tradisjonen finner selvfølgelig sted også i år, og ble arrangert i dag for 21. gang.

Se video av løpet øverst i saken.

Årets vinnerne heter ifølge danske Ekstra Bladet Luna og Bastian, men de ønsker ikke å prate med pressen etter endt innsats.

Avisa har imidlertid møtt sveitsiske Larissa som var med for første gang.

- Dette har vært på min bucketlist. Det var tøft og gøy, men også litt creepy at så mange var og så på. Hadde jeg gjort dette hjemme, hadde jeg tatt på en maske, men her kjenner ingen meg, så det gikk greit, sier hun til Ekstra Bladet.

Banen er vanligvis på rundt 400 meter og nakenløpet har en eneste regel: Du må stille til start uten en eneste tekstil på kroppen. Løpet har blitt til en institusjon og trekker store tilskuerskarer. Deltakerne dekorerer seg gjerne med farger og slagord før de møter på startstreken.

Foruten «krigsmaling», er det benyttet kreativt utstyr opp gjennom åra. I 2016 pratet Dagbladet med en fra Finland som gikk for en uortodoks attributt. Han løp med en «buttplug» med revehale plassert i rektum.

- Den datt ut én gang, og derfor kom jeg på sjuende plass. Det skulle være min energiboost, men ble ikke det denne gang, sa den slitne deltakeren til Dagbladet.

Det året vant derimot en kvinne som hadde malt «Unnskyld mamma» på kroppen. Løpet har også overlevd usikkerhet.

I 2014 meldte festivaladministrasjonen at de ikke lenger hadde anledning og kapasitet til å hanskes med aktiviteten, men løpet er såpass tradisjonstungt at festivalgjestene nektet å la det sette en stopper for det populære arrangementet. En av campene valgte heller å arrangere det på egenhånd, og slik ble det.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer