Nakenmodell vil saksøke Mann

Playboy-modellen Janne Eikeland (25) vil saksøke magasinet Mann etter at de la ut et bilde av henne på nettet uten tillatelse.

Mann, som deler både eier og lokaler med Playboy, tjuvlånte bildet fra Playboys arkiver.

I utgangspunktet krevde Eikeland 25000 kroner av Mann-eier Media Holding .

- Men jeg ville ikke være urimelig, og senket derfor kravet til 15000 kroner. Mann, som innrømmet tabben, ville imidlertid ikke gi meg mer enn 6000 kroner for tort og svie, forteller Eikeland, som nå har kontaktet advokat og vurderer søksmål mot bladet.

Eikeland var blodfersk i en jobb i et av Oslos meklerhus da et tidligere ikke-publisert bilde av henne dukket opp på Manns internettside i oktober.

- Bildet gikk som en farsott gjennom alle byens meklerhus i løpet av 24 timer. Jeg fikk først vite om det hele da jeg kom på jobb neste dag og noen hadde hengt opp en print av bildet, forteller Eikeland. Hun tok opplevelsen med fatning, men mener likevel at Mann gikk over streken.

- For meg har dette blitt en prinsippsak. Selv om Playboy og Mann har samme eiere var ikke dette en del av min avtale da jeg stilte opp som Playmate, sier Eikeland.

Mann-redaktør Vidar Lund vedgår at det var en tabbe å legge ut bildet av Eikeland, men er ikke villig til å betale beløpet som den 25 år gamle Asker-jenta krever.

PÅ NETTET: Janne Eikeland fant lettkledte bilder av seg selv på internett-siden til magasinet Mann.