Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nakenprotest mot brystvortesensur

- Facebook dikterer hvordan verden ser på den nakne kvinnekroppen.

PROTEST: Rundt 100 mennesker demonstrerte nakne foran Facebook sitt hovedkvarter i New York søndag. Reporter: Madeleine Liereng. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 100 personer demonstrerte nakne foran lokalene til Facebook på Manhattan i New York i går, hvor de tok del i en aksjon mot Facebook og Instagrams sensur av «kunstnerisk nakenhet».

Ved daggry søndag la demonstrantene seg ned på bakken og dekket til kjønnsorganene med bilder av brystvorter, skriver CNN.

Se bilder fra demonstrasjonen i videoen øverst saken.

Protesten ble arrangert av og fotografert av henholdsvis Den nasjonale koalisjonen mot sensur (NCAC) og den kjente kunstneren Spencer Tunick.

- Facebook dikterer hvordan verden ser på den nakne kvinnekroppen, og de behandler den som noe kriminelt og skamfullt. Noe må gjøres, for de har mye mer makt enn de burde ha, sier Dawn Robertson, leder av organisasjonen Grab them by the Ballots, som tok del i protesten.

DEMONSTRERTE: Gruppa Extinction Rebellion kledde seg naken midt under brexit-debatten. Foto: Extinction Rebellion/Parliament TV Redigering/Reporter: Nicolai Delebekk Vis mer

Algoritmene til Facebook og Instagram analyserer informasjonen i alle bilder som publiseres, for å hindre spredning av pornografisk, støtende og skadelig innhold. Disse publiseringsreglene kan også ramme for eksempel kunstverk og andre former for nakenhet, men i motsetning til fotografier av kvinner i bar overkropp sensureres ikke tilsvarende bilder av menn.

Facebook skriver på sine egne hjemmesider at reglene for nakenhet har blitt mer nyansert over tid og at de forstår at slikt innhold deles av en rekke grunner. Dersom konteksten for innholdet eksempelvis er utdanning, protester eller aktivisme gjøres det unntak, hevder de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!