Nakenprotest mot brystvortesensur

- Facebook dikterer hvordan verden ser på den nakne kvinnekroppen.

PROTEST: Rundt 100 mennesker demonstrerte nakne foran Facebook sitt hovedkvarter i New York søndag. Reporter: Madeleine Liereng. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 100 personer demonstrerte nakne foran lokalene til Facebook på Manhattan i New York i går, hvor de tok del i en aksjon mot Facebook og Instagrams sensur av «kunstnerisk nakenhet».

Ved daggry søndag la demonstrantene seg ned på bakken og dekket til kjønnsorganene med bilder av brystvorter, skriver CNN.

Se bilder fra demonstrasjonen i videoen øverst saken.

Protesten ble arrangert av og fotografert av henholdsvis Den nasjonale koalisjonen mot sensur (NCAC) og den kjente kunstneren Spencer Tunick.

- Facebook dikterer hvordan verden ser på den nakne kvinnekroppen, og de behandler den som noe kriminelt og skamfullt. Noe må gjøres, for de har mye mer makt enn de burde ha, sier Dawn Robertson, leder av organisasjonen Grab them by the Ballots, som tok del i protesten.

Algoritmene til Facebook og Instagram analyserer informasjonen i alle bilder som publiseres, for å hindre spredning av pornografisk, støtende og skadelig innhold. Disse publiseringsreglene kan også ramme for eksempel kunstverk og andre former for nakenhet, men i motsetning til fotografier av kvinner i bar overkropp sensureres ikke tilsvarende bilder av menn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer