Nakensjokk på barne-forestilling

TROMSØ (Dagbladet): Skuespiller Gudmund Gulljord valset splitter naken rundt på scenen, foran øynene på barn og sjokkerte foreldre. Det endte med at arrangøren grep inn og stanset forestillingen.

Uten en tråd - og med kjønnsorganet tildekket med barberskum - sto Gulljord på scenen for å spille «Keiserens nye klær».

Ungene flirte. Men voksenreaksjonene vekslet mellom latter, vantro - og sinne:

Og midt under forestillingen fikk arrangøren nok. Åshild Linaker Hansen fra Lions Club i Harstad gikk på scenen og ba Gulljord «få på seg buksa».

«Bare ræva»

- Man gjør bare ikke slikt når det er barn til stede. Jeg reagerer veldig når de står med bare ræva foran unger, dette gikk langt over streken, sier Linaker Hansen til Nordlys.

Lions Club gjør det klart at de overhodet ikke vil akseptere den slags kunstneriske friheter.

- Tull og tøys. Unger har et helt naturlig forhold til nakenhet. Det er grovt å gripe inn i en teaterforestilling på den måten, mener skuespiller Gudmund Gulljord.

Han og vennene i «Junge og hans teatertrupp» har base i Tromsø. De siste åra er de blitt publikumsfavoritter i Nord-Norge. Skuespillerne gjør suksess ved å framføre teaterklassikere på utradisjonelt vis.

Å tåle en tiss

Teatergruppens sjef, Eirik Junge Eliassen, beklager at noen ble støtt under barneteatret, men mener likevel nakenhet på scenen må tåles. Også med barn som publikum.

- Det var ikke vår mening å provosere. Men det er veldig leit at enkelte besteborgerlige nordmenn ikke tåler å se en helt vanlig guttetiss, sier Eliassen.

Også under bibelforestillingen «Det gamle testamentet» står skuespillerne splitter nakne på scenen. Men da er det bare voksne tilskuere.

Og nå får teatergutta full støtte fra festspilldirektør Tove Karoline Knutsen.

- De er ville og gale, det er akkurat denne typen uttrykk vi må slippe til under festspillene, sier hun til Nordlys.

KEISERENS NYE KLÆR: Gudmund Gulljord, Eirik Junge Eliassen, Stein Elvestad og Einar Schwenke sjokkerer festspillpublikummet i Harstad.