Nakenstunt på EMs finalestadion

Høy streaker-faktor da Spencer Tunic inntok Wien.

(Dagbladet.no): Søndag var streaker-faktoren var høy på stadionanlegget som skal huse EM-finalen til sommeren. Wiens fotballanlegg ble besøkt av nakenfotografen Spencer Tunic og 1800 nakne personer.

Tunics ønske var å samle de nakne menneskene på gressmatta, men på grunn av det nært forestående mesterskapet og banemesterens frykt for sitt grønne gull, måtte Tunic ta til takke med tribunene som bakgrunn for sine bilder.

Gjennom hele seansen holdt Spencer folkemengden under streng regi ved å bruke stadionanleggets høytalersystem. Han dirigerte de 1800 mennene og kvinnene i forskjellige retninger. Ingen fikk lov til å smile eller le og alle måtte ta av seg solbriller.

- Jeg har ventet i to år på at han skal komme til Wien og endelig er han her, sier Stephanie, en ung kvinne fra Wien til nyhetsbyrået Reuters.

Deltagerne til nakenstuntene kom fra alle deler av Østerrike. En del hadde også tatt turen over grensa fra nabolandene.

I tillegg til å få en kopi av bildene Spencer Tunic skal stille ut i Wien i juni, fikk også alle en billett til EM-kampene som venter i samme måned.

Tunic er blitt verdenskjent for sine nakenfotografier og den største samlingen mennesker han har avbildet i nettoen, var i Mexico i 2007 da 18.000 personer lot plaggene fyke til ære for fotografen.

Spencers neste fotoseanse er planlagt den 17. juni i byen Cork i Irland.

Nakenstunt på EMs finalestadion