Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nakent og rent

Jul uten glitter og glasur.

CD: Elias Akselsens 18 år gamle datter Veronica debuterer med denne plata, full av salmer og sanger knyttet til jula.

Mest synger Veronica Akselsen alene, men Roy Lønhøiden inngår i enkelte duetter, blant annet på sin egen vakre «Fattige var de som først fikk se», en slags countryjulesang.

Denne plata representerer det motsatte av den polerte julesangtradisjonen, der det er om å gjøre å få innspillingene pakket inn i bomull og glitter slik at de silkemykt glir inn i lytterens julebevissthet.

Veronica Akselsen har ingen polert stemme; hun synger med en intensitet som er ren, men også rå og kraftfull på en nærmest spiss måte. Resultatet er et uttrykk som tvinger deg til å lytte til de poetiske tekstene til mestere som Peter Dass, Bernhard Severin Ingemann, Grundtvig, men også Geirr Lystrup og Erik Hillestad.

Her kommer tekstene direkte og ufiltrert fra en stemme som utstråler en naiv barnetro på sannheten i budskapet tekstene formidler.

Kompet er preget av country/folk-tradisjoner, med sterk vekt på strengeinstrumenter. Brødrene Stein og Bjørn Kulseth, Arnfinn Tørrisen og Fred-Johnny Østbøl spiller akkurat så lavmælt at Akselsens stemme blir platas sentrale element. Framheves skal et utmerket cd-hefte med grundige og spennende linernotes til hver eneste låt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media