Nakne kvinner er igjen å finne i Playboy

Kuvendingen kommer bare litt over ett år siden bladet gikk bort fra nakenhet. 

NAKEN: Elisabeth Elam er «Miss March 2017» og pryder den nyeste utgaven av Playboy. Bladet går tilbake til nakne rumper og pupper etter en periode uten nakenhet. Foto: Gavin Bond/Playboy Enterprises, Inc/Handout via REUTERS
NAKEN: Elisabeth Elam er «Miss March 2017» og pryder den nyeste utgaven av Playboy. Bladet går tilbake til nakne rumper og pupper etter en periode uten nakenhet. Foto: Gavin Bond/Playboy Enterprises, Inc/Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oktober 2015 kom den - for noen - triste nyheten om at det legendariske mannebladet Playboy droppet nakenbildene.

En av grunnene til at nakenbildene forsvant var muligheten til å spre innholdet i bladet via sosiale medier, ifølge New York Times. Mange sosiale nettsteder har som kjent strenge regler mot nakenhet.

- Bladet kommer til å ha en renere og mer moderne stil, lovet innholdssjef Cory Jones den gang.

Snaue 18 måneder senere har pipa fått en annen lyd, og Playboy vender nå tilbake til nakenbilder igjen, skriver New York Post. Her konkluderes det også med at nakenreturen må tolkes som et tegn på at puppestoppen fra 2015 var mislykke: Et Playboy uten bare bryster hadde ikke større appell enn originalen.

Kuvendingen kommer drøyt fire måneder etter at Cooper Hefner, Hugh Hefners sønn, tok tømmene som sjef for kreativ utvikling i bladet. Cooper Hefner var lenge en høylytt kritiker av et Playboy uten naken hud, og hans første store kreative bragd var altså å hente nakne kvinner tilbake til bladet.

- Jeg skal være den første til å innrømme at vi viste fram nakenhet på en gammeldags måte, men å fjerne nakenhet helt var en tabbe, tvitret Cooper Hefner mandag.

Den nyeste utgaven av Playboy har modellen Elizabeth Elam på forsiden, sammen med påstanden om at «nakenhet er normalt». Dét er langt på vei argumentasjonen til Cooper Hefner også: I 2017, hevder Hefner, er ikke nakne menn og kvinner noen stor greie.

- Nakenhet var aldri problemet, fordi nakenhet er ikke noe problem. I dag tar vi tilbake vår identitet og finner ut på ny hvem vi er, la han senere til.

Nakenheten som nå er å finne i Playboy er likevel ikke helt som den var. Mars/april-utgaven av bladet har bare bakender og bryster, men ingen «full frontal nudity», som det heter på engelsk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer