Nakne nyheter i Norge?

Naked News jobber intenst med å etablere seg i Skandinavia.

(Dagbladet.no) TV-programmet «Naked News» vakte stor oppsikt da det ble lansert i Russland i 1999. Få år seinere er det mulig å se nakne damer og menn som gir seerne nyheter, sport og værmelding i 172 land.

Mandag blir de nakne nyhetene lansert i Storbritannia. Så begynner Get Lucky TV å se mot Norge og resten av Skandinavia.

- Det skandinaviske markedet er helt klart et område der vi ønsker å være til stede. Men så langt har vi ikke funnet en passende distributør av programmet, sier kunst- og underholdningsankerkvinne Lili Kwan i Naked News til Dagbladet.no.

Da norske medier skrev om fenomenet i 2000, mente TV3s Robert Aschberg at det bare var et spørsmål om tid før også Skandinavia fikk nakne nyhetsopplesere. Men presseforbundets generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, tente ikke på idéen.

- Jeg tviler på at nakne nyhetsopplesere blir tatt i bruk Norge, med mindre mediet har et ekstremt ønske om å bli oppfattet som useriøst, sa Kokkvold.

Naked News sier at de ikke har etablert seg i Skandinavia fordi de er kresne på hvem som skal få vise programmet. Men skepsisen blant skandinaviske tv-selskaper er trolig en høyst medvirkende årsak.

- Konseptet vårt er helt unikt, og vi er selektive på hvem som skal få representere Naked News. Men vi fortsetter å utvide, og jeg tror vi kommer til å bli tilgjengelige i Skandinavia i en veldig nær framtid, sier Kwan til Dagbladet.no.

TIL SKANDINAVIA? - Vi ønsker helt klart å etablere oss i Skandinavia, sier Lily Kwan (t.v.) til Dagbladet.no. Her sammen med kollega Samantha James under gårsdagens pressekonferansen i London.