Nakne nyheter

TV3s Robert Aschberg tror det bare er et spørsmål om tid før også Skandinavia får nakne nyhetsopplesere på lik linje med web-tv-kanalen Naked News.

Se for deg Ingolf Håkon Teigene i en ordinær Dagsrevyen-sending. Alt starter som vanlig. MeritaNordbanken har kjøpt opp Kreditkassen og konfrontasjonene i Midtøsten fortsetter. Sakte, men sikkert begynner Teigene å fikle med skjorteknappene. Ansiktsuttrykket er like alvorlig. Plagg etter plagg forsvinner, og ved Dagsrevyens slutt er Teigene i nettoen. Seerne har fått den nakne sannhet.

Harde nyheter

Web-tv-kanalen Naked News, «kanalen som ikke har noe å skjule», forener stripp og harde, seriøse nyheter. Nyhetsoppleserne kaster klærne i alle sendingene, også til katastrofeulykker, melder Aftonbladet på nettet. I vær- og sportssendingene er vertinnene nakne helt fra begynnelsen.

Sannsynligheten for at dette finner sted i Norge er ikke stor, ifølge Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

- Jeg tviler på at nakne nyhetsopplesere blir tatt i bruk Norge, med mindre mediet har et ekstremt ønske om å bli oppfattet som useriøst, sier Kokkvold.

Pupp og politikere

Naked News er ikke alene. Russiske politikere har i ett år stått i kø for å bli intervjuet av halvnakne russiske reportere i kultprogrammet Golaya Pravda. I en sending rapporterte en barbrystet Irina Solovyova fra det russiske parlamentet. Bondefraksjonslederen Alexander Saliyi hadde store problemer med å fokusere på noe annet enn hennes nakne bryst. Golaya Pravda begynte som en intern spøk for Moskvastasjonen M1, men ble en så stor suksess at sendingene ble permanente, forteller Aftonbladet.

- Jeg ser ingen alvorlig fare med disse sendingene, men de blir nok ikke værende så lenge i Sverige, mener Robban Aschberg.

- Ta avstand

Per E. Kokkvold sammenlikner naken nyhetsopplesning med entertainment-sendinger og trash-tv.

- Utskudd i pressen kan føre til at politikere foreslår strengere reguleringer for pressen. Det betyr til slutt mindre frihet for norske journalister. Derfor må norske medier ta avstand fra slike sendinger, mener Kokkvold.

STRAMT ANSIKT: Nyhetsoppleseren holder maska, mens hun forteller om terrorangrepet på amerikanske soldater i Jemen.