Nakne nyheter

Nå har finnene fått nakne nyhetsopplesere. Men Ingolf Håkon Teigene beholder klærne på.

Fredag kastet Finland seg på bølgen av strippe-nyheter. For hver nyhet lot nyhetsoppleseren Mariah et plagg falle til hun sto igjen i bare skinnstøvlene. Fra høsten planlegger tv-kanalen ATV å tilby også mannlige strippe-opplesere i sine seine nyhetssendinger.

I to år har russiske politikere stått i kø for å bli intervjuet av halvnakne russiske

reportere i kultprogrammet Golaya Pravda. Forrige år begynte Naked News sine web-sendinger som forener stripping og harde nyheter - selv når de melder om katastrofer lar de klærne falle.

- Jeg tror det bare er et spørsmål om tid før Skandinavia får nakne nyhetsopplesere, sa TV3s Robert Aschberg da Naked News begynte sendingene.

Appellerer til kikkere

NRKs Ingolf Håkon Teigene beroliger tv-seere som frykter at han skal kaste klærne:

- Jeg tror ikke så mange Dagsrevy-seere ville hatt glede av å se meg ta av klærne, og jeg kan garantere at NRK ikke vil begynne med noe slikt, sier Teigene som har sett sendingene til Naked News.

Han understreker at jobben hans handler om å formidle nyheter. Nakne opplesere tar oppmerksomheten bort fra nyhetene. At fenomenet kommer til Norge, utelukker han likevel ikke.

NAKEN OG KRITISK: Like før midnatt hver lørdag oppsummerer Svetlana Pesotskaya nyhetsuka på programmet Golaya Pravda - eller Den nakne sannhet.Foto: SCANPIX/CAMERA PRESS
NAKEN OG KRITISK: Like før midnatt hver lørdag oppsummerer Svetlana Pesotskaya nyhetsuka på programmet Golaya Pravda - eller Den nakne sannhet.Foto: SCANPIX/CAMERA PRESS Vis mer

- Vi har sett med Big Brother at kikkermentaliteten er godt utviklet også her til lands. Jeg tror nok noen ville sett på nakne nyheter, men ikke for å oppdatere seg på nyhetsbildet, sier Teigene.

Håper Norge slipper

Svenske nyhetsopplesere fordømmer de nakne finnene overfor Aftonbladet.

- Det er useriøst og et billig pr-triks. Det de driver med er latterlig, sier Unni Jerndal i TV4-nyhetene.

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold er redd for konsekvensene hvis nakne nyheter kommer til Norge.

- Jeg tviler på at nakne nyhetsopplesere blir tatt i bruk i Norge, med mindre mediet har et ekstremt ønske om å bli oppfattet som useriøst. Utskudd i pressen kan føre til at politikere foreslår strengere reguleringer for pressen. Det betyr til slutt mindre frihet for norske journalister. Derfor må norske medier ta avstand fra slike sendinger, sa Kokkvold til Dagbladet i fjor.

NAKEN OG KRITISK: Like før midnatt hver lørdag oppsummerer Svetlana Pesotskaya nyhetsuka på programmet Golaya Pravda - eller Den nakne sannhet.Foto: SCANPIX/CAMERA PRESS