Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nam, nam, Nemi

Snart kommer Nemi-julekalenderen. Men før det møter du Lise Myhre her.

(Dagbladet.no): Lise Myhre er i Mexico på «en slags ferie», men prater gjerne med Dagbladet.no på en forbausende klar telefonlinje.

I høst har hun reist mye for å lansere tidenes første Nemi-bok, «Enhjørninger og avsagde hagler». Boka inneholder alle Nemi-stripene fram til i dag, blant annet ting som er sju år gamle. Det er litt rart, synes Lise.

- Det er ikke alt fra begynnelsen jeg er like stolt av, men jeg liker tanken på en komplett samling for Nemi. Det er morsomt å se utviklingen i serien, sier hun.

Sjokolade-Nemi

Finland, Göteborg og Stockholm og flere steder i Norge har stått på Lises kalender i høst. For nå har Nemi også blitt populær i utlandet. Og apropos kalender:

Denne adventstida kan du hver morgen spise Nemi. Hvis du kjøper den nye Nemi-julekalenderen.

Sammen med en dagsplanlegger i fake skinn (altså skai) og nagler, er sjokoladekalenderen det siste tilskuddet på Nemi-stammen.

- De er i tråd med figuren Nemi. Jeg er utrolig fornøyd med dem, sier Lise.

- Hvordan vil Nemi utvikle seg framover?

- Det er mange ting jeg har lyst til å fortsette å si med Nemi. Men hun kommer ikke til å gifte seg med det første, beroliger Lise Myhre.

Send inn dine spørsmål nå!

SUKSESSTEGNER: Lise Myhre. Men det har tatt sju år å få Nemi i bokform. Still spørsmål!
GOTHDRONNING: Nemi henger på Oslos mørkere barer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media