Name, Heimly og de nakne modellene

Med en hitlåt i lomma og en skive på vei ut er Name hip hop-norges store håp. Dagbladet møtte mannen i Per Heimlys fotostudio. Omslynget av nakne modeller.

(Dagbladet.no): - This little sexy ensemble, med en mann som er en reminiscence of Burt Reynolds ... kanskje det er hans tsjekkoslovakiske bror?

Name viser hva han skal ha på seg i fotoseansen som skal ende opp i et forsidebilde til Hip hop-blekka King Size. På sitt karakteristiske språk forklarer han hvorfor genseren han fant i skapet til designeren Baron von Bulldog er kul.

Vi befinner oss i Per Heimlys fotostudio i Oslo. Han introduserer de lettkledde modellene Lea og Hazel som skal flankere ham på bildene, og fører an inn i et kontor som kunne ha falt gjennom et tidshull fra 60-tallet. Name viser han oss litt av hva han skal ha på seg i fotoseansen.

Han holder opp en beige skjorte og shorts. Det ligner på arbeidsantrekket til Doug Heffernan i komiserien «King of Queens».

- Så har vi kanskje min personlige fave, the disgruntled post office worker, sier Name.

Han plukker frem en matchende dior-paraply og et par two-tone sko.

- I think it can be disturbing, men fint.

Pussig språk

Når Jørgen «Name» Johansen snakker, går engelsk og norsk om hverandre i flytende overganger. Han uttaler det engelske med tysk aksent og mener det fungerer bedre enn gestikulering.

Fremover kommer han til å tone språket ned. I intervjuene han gjør begynner gjerne journalistene å snakke på samme måte. For Name er det vanskelig å slutte med vanen. Han har snakket slik hele livet.

- Jeg føler at jeg må slutte med det snart. Too many people talk like this now, sier han.

Name, Heimly og de nakne modellene

Ingen plan

Etter høy rullering på P3 og glimrende kritikker av singelen «Hand Me Down», er Name snart klar med sin debut-CD. Skiva får tittelen «Drum» og er forhåpentlig en del av en triologi som spilles inn etter impuls-prinsippet. Name liker ikke planer og hvis han har noen så skraper han dem.

- Min eneste plan er «no plan», sier artisten, som mener han jobber og lever på rent instinkt.

Det er likevel en plan for dagens foto-opptak. Name og Per Heimly skal gjenskape et bilde som fotografen David la Chapelle tok av Outkast for fire år siden.

- Det kommer til å involvere nakenhet, men man ser egentlig ingenting. Is it nude? I don\'t know.

180 grader

Name har jobbet i sju år for å komme dit han er i dag. Han beskriver utviklingen geometrisk.

- Fra 0 til 45 grader trodde jeg at jeg hadde et album på gang, men det ble det aldri noe av. 45 til 90 grader så var jeg en sanger som også trodde jeg skulle gi ut noe. Mellom 90 og 180 er det litt diffust, men i løpet av de siste 45 gradene har jeg bevist at jeg har noe på gang.

- Hva prøver du å bevise?

- That I\'m a special boy, sier Name og rynker på nesa.

- Nei, nå er ikke singelen «Hand me Down» et 100 prosent bilde på hvor utrygg skiva er, men låta har sine quirks, sier han og gleder seg til at folk skal få høre albumet.

- Any moment now, we might crack trough the ice and drown in cold water, but I don\'t care, sier Name

Bråkjekk

Name har fått rykte på seg for å være en eplekjekk verdensmester, men mener det hele kom litt skeivt ut. Etter noen intervjuer oppdaget han at han ikke var helt komfortabel med hvordan han fremsto.

- Jeg har gått den andre veien, sier han og forteller at han begynte som drittsekk, fikk suksess og oppdaget at det å være beskjeden har sine fordeler. I følge ham selv er han nå et ydmykt lite barn som blir rørt av all den positive oppmerksomheten.

Tourettes og ADHD

Et intervju med Name på NRKs «Lydverket» kommer det frem at han har tourettes syndrom og ADHD.

- De dro på der, det er mest den maniske delen av det som jeg har og det er jo egentlig ikke så ille.

Name tenker seg om, og demonstrer hvordan manien kommer til uttrykk.

- Når jeg er på do hjemme og jeg had a little pee, maybe, så liker jeg å slå, dunk, dunk dunk, på toalettskålen. Jeg gjør det ikke på andres toaletter, det synes jeg er skittent, og jeg liker ikke skitt.

Ambisjoner

Når vi spør Jørgen «Name» Johansen om hvilke ambisjoner han har med musikkprosjektet sitt, skjønner vi at ryktet om den eplekjekke hiphoperen kan ha en rot i virkeligheten.

- World domination, like Blofeld in James Bond. Jeg vil at hele verden skal høre dette. Jeg vil jobbe med all verdens artister. Jeg vil bare bli hørt.

Har fått mye respons utenfor Norges grenser og håper ambisjonene blir oppfylt..

- Det er mye hemmeligheter om utlandet, men jeg kan bekrefte at det skal ut Sverige, sier Name og innrømmer at det er en del land som liker musikken.

To timer etter at fotoseansen egentlig skulle begynt kommer endelig fotograf Per Heimly og King Size-grunnlegger Julian Alexander inn døra. Modellene har fjernet det de hadde av klær, men noe mangler fremdeles.

- Noen må gå ut og kjøpe babyolje, sier Per Heimly.

I PER HEIMLYS STUDIO</B>: Etter to timer med venting kom endelig Per Heimly og fotoseansen kunne begynne.
IVRIG FOTOGRAF:</B> Name og Per Heimly lar seg inspirere av et bilde som fotografen David la Chapelle tok av gruppa Outcast for fire år siden.
<B>PÅ FORSIDEN:</B> King Size er norges største hip hop magasin. I neste nummer kan du lese mer om Name.
PUSSIG SPRÅK: «Når jeg er på do hjemme og jeg had a little pee, maybe, så liker jeg å slå, dunk, dunk dunk, på toalettskålen», sier Name om sin maniske side.