Naomi slo Daily Mirror i retten

- En fin dag for løgnaktige primadonnaer, sier redaktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Naomi Campbell vant ankesaken mot Daily Mirror. I 2001 trykket avisa bilder av henne på vei ut fra et møte for rusmisbrukere. Modellen vant først en injuriesak i 2002, før Daily Mirror vant ankesaken seinere samme år. Campbell ble da dømt til å betale avisa over 4 millioner kroner i saksomkostninger.

Den dommen ble i dag omgjort i Overhusets Law Lords, som tilsvarer Høyesterett.Dermed slipper hun å betale. Med tre mot to stemmer ble det også avgjort at Daily Mirror har krenket Campbells privatliv.

Daily Mirrors sjefsredaktør Piers Morgan var ikke nådig da han kommenterte domsavsigelsen i dag.

- Dette er en veldig god dag for løgnaktige, stoffmisbrukende primadonnaer som vil fråtse i media, og deretter ha rett til å skylle det ned med Cristal-champagnen sin, sier han.

Avisa fikk i sin tid medhold at de kunne publisere bildene av Naomi på vei ut fra behandlingsmøtet ettersom hun tidligere hadde løyet til media om stoffmisbruket sitt. Supermodellen var ikke selv på plass da dommen ble avsagt.

- Frøken Campbell er lykkelig over dagens avgjørelse. Dette er ikke bare en renvaskelse av henne personlig, men enda viktigere er det at det betyr et virkelig framskritt for folks rett til å opprettholde viktige elementer av et privatliv, spesielt når det er knyttet til behandling, sier advokaten hennes, Keith Schilling ifølge AP.

Dommen i Overhuset i dag betyr at Naomi får de 42 000 kronene hun opprinnelig ble tilkjent i saksomkostninger og oppreisning av lagmannsretten.

VANT: Naomi Campbell fikk medhold i at Daily Mirror har krenket privatlivet hennes.
PÅ VEI TIL RETTEN: I februar stilte Naomi Campbell i Overhuset der ankesaken er behandlet. Hun møtte ikke opp til dagens domsavsigelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer