Naomi Watts (43) er livredd for å portrettere prinsesse Diana

- Jeg hadde på en måte lyst til å takke nei.

LIVREDD: Naomi Watts sier at hun hadde lyst til å takke nei til rollen som prinsesse Diana, men at følte at hun ikke kunne. I disse dager er skuespilleren til stede under filmfestivalen i Cannes.   Foto: AFP / NTB Scanpix
LIVREDD: Naomi Watts sier at hun hadde lyst til å takke nei til rollen som prinsesse Diana, men at følte at hun ikke kunne. I disse dager er skuespilleren til stede under filmfestivalen i Cannes. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den engelsk-australske skuespilleren Naomi Watts har i løpet av årene skaffet seg en imponerende merittliste, bestående av filmtitler som «Mulholland Drive», «21 gram» og «The Ring».

Nå har Hollywood-stjerna nok en stor rolle i vente. 43-åringen skal nemlig portrettere avdøde prinsesse Diana i filmen «Caught In Flight».

- Skummelt Watts har tidligere uttalt at det er en stor ære, men overfor britiske Vogue innrømmer hun at hun er livredd når hun nå tar på seg prinsesserollen i den kommende biografiske filmen.

- Det er et godt manus, men det er veldig skummelt. Jeg hadde på en måte lyst til å takke nei, men jeg kunne ikke, sier Watts til Vogue.

Manuset til «Caught In Flight» er ifølge Imdb.com skrevet av Stephen Jeffreys, og filmens regissør er tyske Oliver Hirschbiegel.

Historien skal ta for seg de siste to årene av prinsesse Dianas liv og forholdet hennes til hjertekirurgen Dr. Hasnat Khan, som hun angivelig hadde en hemmelig affære med.

Leser bøker Forholdet dem imellom skal ha endt i juli 1997 - to måneder før prinsesse Dianas tragiske død i en tunnel i Paris.

Watts befinner seg midt i den omfattende research-perioden.

- Jeg håper bare at vi lager en god film, og at folk kan lære noe nytt om henne som er interessant.

- Det kommer til å bli tøft, og det er det en stor jobb å ta på seg. Jeg må bare prøve å gjøre mitt beste, sier Watts ifølge Vogue.

SKAL PORTRETTERES: Avdøde prinsesse Diana skal portretteres av skuespiller Naomi Watts i filmen «Caught In Flight». Foto: AP Photo/NTB Scanpix
SKAL PORTRETTERES: Avdøde prinsesse Diana skal portretteres av skuespiller Naomi Watts i filmen «Caught In Flight». Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer