Napster tar opp kampen mot Spotify

Skal tilby streaming-tjenester i Norge og 13 andre europeiske land.

TAR OPP KAMPEN:  Napster skal tilby strømmetjenester i Norge og mange europeiske land i tida som kommer.
TAR OPP KAMPEN: Napster skal tilby strømmetjenester i Norge og mange europeiske land i tida som kommer.Vis mer

Den amerikanske streamingtjenesten Napster tar opp kampen mot Spotify og lignende tjenester i Norge og 13 andre europeiske land.

Fra klokken 1 tirsdag er det mulig å bruke Napster til å lytte til streamet musikk i blant annet Norge, Sverige og Danmark, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Men det er et vanskelig marked å komme inn på, sier Rasmus Rex Pedersen ved Roskilde Universitet. Han skriver en avhandling om musikeres vilkår etter en digitale revolusjonen.

- Napster kommer til å være enda en spiller på et marked hvor det er veldig mange konkurrenter for øyeblikket. Grunnleggende er det ikke plass til så mange konkurrerende tjenester, sier han.

Napster ble verdenskjent for sin programvare som lot brukere over hele verden dele musikkfiler. I 2001 måtte Napster legge ned tjenesten etter kritikk om ulovlig fildeling, men i 2005 åpnet de igjen for lovlig salg av musikk.

Napster har over 20 millioner titler å velge mellom i sitt arkiv.

- Vårt mål er å gå gi våre musikkfans de mest fleksible og personlige måter å oppleve musikk på, fra de eldste klassikerne til de nyeste utgivelsene med internasjonale toppnavn og lokale stjerner. sier Jon Irwin, direktør i Rhapsody som står bak Napster.

(NTB)

FÅR STØRRE KONKURRANSE:  Strømmetjenesten Spotify har gjort det bra med sin strømmetjeneste for musikk. Nå får de konkurranse fra Napster. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
FÅR STØRRE KONKURRANSE: Strømmetjenesten Spotify har gjort det bra med sin strømmetjeneste for musikk. Nå får de konkurranse fra Napster. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer