Napster vant igjen

Nok en gang klarte Napster å sno seg unna platebransjens ønske om øyeblikkelig dødshjelp. Dermed kan du fortsatt laste ned musikk gratis, en stund til.

Millioner av musikkglade nettbrukere har strømmet til Napster de siste dagene for å laste ned gratis musikk. I tilfelle det omstridte nettstedet skulle få nådestøtet av den amerikanske ankedomstolen i dag. Men tilhengerne kan puste lettet ut: Platebransjen fikk ikke medhold i kravet om øyeblikkelig nedleggelse av Napster.

Men de rundt 50 millioner brukerne kan fortsatt gå mørke tider i møte. Napster har gjort seg skyldig i lovbrudd ved å la brukerne bytte musikk som er opphavsrettsbeskyttet.

Saken ble sendt tilbake til en lavere rettsinstans fordi den opprinnelige stoppordren var for omfattende. Domstolen må presisere på hvilken måte Napster bryter opphavsrettsreglene, heter det i den 58 sider lange kjennelsen fra ankedomstolen.

Musikkelskere over hele verden kan laste ned musikkfiler gratis fra nettet. Platebransjen mener de blir snytt for milliarder av kroner, og vil trolig ikke gi seg i kampen mot Napster. Samtidig er det lite som tyder på at Napster eller tilsvarende nettsteder lar seg stoppe. Det store slaget er bare såvidt i gang.