- Når Aksel Hennie driver på borti Hollywood der, så får noen andre ta ansvar for England

Morten Ramms debutfilm skal få britene til å le.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): - Når Aksel Hennie driver på borti Hollywood der, så får noen andre ta ansvar for England, sier Morten Ramm til Filter.

Og nettopp det får han nå sjansen til, når den premiereklare komedien «Jakten på Berlusconi» - Ramms filmdebut - er blitt plukket ut til BFI London Film Festival neste måned.

- Her i Norge har jeg jo begynt med litt smalere programmer, og på en måte jobbet meg opp til det store lerret. Så i England blir det da å starte på det store lerret, deretter et lite stopp med løsskjegg i rullestol på «Little Britain», før jeg ender opp i luka på Ryan Air, sier Ramm - som startet sin norske karriere i flyselskapet Norwegian «før han begynte å gjøgle».

Slo ut tann I «Jakten på Berlusconi», som er en åndelig oppfølger til «Kong Curling», spiller Ramm en kriposbetjent som sammen med sin kollega (spilt av Henriette Steenstrup) skal nøste opp i de kriminelle forviklingene som oppstår på en travbane idet travkusken Bjarte (Edward Schultheiss) kidnapper premiehesten Berlusconi for å slette gammel gjeld.

Selv er Ramm - litt fortumlet etter akkurat å ha slått ut en halv tann under innspilling til regissør Ole Endresens neste film «Wendyeffekten» - så fornøyd med sin skuespillerdebut at han nær forventet at filmen skulle gå utenfor Norges grenser:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer