Når alt blir vare

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MIDTEN av november forsøkte en kvinne i Oslo å få ambulanse til sin syke venninne, men ble avvist. I stedet ble hun truet med å bli fratatt telefonen og avvist som «reinspikka psykiatri». Venninnen viste seg å være alvorlig syk. De siste ukene har vi kunnet lese om hvordan Næringsmiddeltilsynet har avslørt at dagligvarebutikker ikke bare selger mat utgått på dato - datostemplingen er tross alt temmelig vilkårlig - men pakker om og gjør klar flere år gammelt kjøtt til salg. I går fikk vi vite at politiet i Halden merker asylsøkere med tall på hendene, skrevet med vannfast tusj: «For å skille bølingen,» som en politimann forklarte ifølge gårsdagens avis.

MAN KUNNE avfeie disse eksemplene med at de er enkeltstående og at de hver har sin særlige, mer eller mindre personlige årsak. Det siste kan være rett. Men om de er tilfeldige, er de ikke enestående. De er snarere symptomer på større rystelser. Dermed er det ikke sagt at alt var så mye bedre før; noe var nok bedre, noe var dårligere, men nåtida er for en stor del resultatet av holdninger og oppfatninger som er dyrket fram i fortida. Følgelig var ikke den så bra som den så ut, dersom den avføder ei dystrere ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer