Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Når amerikanerne lager drama om spesialsoldater, blir det ikke helt som «Nobel»

Her er ukas strømmetips.

INSPIRERT AV VIRKELIGE SOLDATER: «Six» er en dramaserie om soldatene i SEAL-team Six, kjent for mange mye omtalte operasjoner fra virkeligheten - som for eksempel drapet på Osama bin Laden. Foto: HBO NORDIC 
INSPIRERT AV VIRKELIGE SOLDATER: «Six» er en dramaserie om soldatene i SEAL-team Six, kjent for mange mye omtalte operasjoner fra virkeligheten - som for eksempel drapet på Osama bin Laden. Foto: HBO NORDIC  Vis mer

Hva skal du strømme til tv-skjermen i helgen? Her er to gode dramaserier som nylig er tilbake med ny sesong, samt én splitter ny.

«The Path» på HBO Nordic

TVILENDE: Aaron Paul spiller tvileren Eddie i «The Path». Foto: HBO NORDIC
TVILENDE: Aaron Paul spiller tvileren Eddie i «The Path». Foto: HBO NORDIC Vis mer

«The Path» er tilbake med ny sesong, og nå skal vi få vite hvordan det går med dommedagssekten Meyeristene (som riktignok selv foretrekker samfunn framfor sekt). Noen speisa premisser til tross – det er fascinerende hvordan serien etteraper virkelige religionssamfunn, samtidig som vi aldri kan være sikre på hvem vi skal holde med. Har de få, overnaturlige hendelsene en forklaring, eller er de bevis på at Meyeristene rett – innenfor dette universet, i alle fall?

«Six» på HBO Nordic

SOLDAT: Walton Goggins spiller Rip, tidligere spesialsoldat, i det nye dramaet på HBO Nordic. Foto: HBO NORDIC
SOLDAT: Walton Goggins spiller Rip, tidligere spesialsoldat, i det nye dramaet på HBO Nordic. Foto: HBO NORDIC Vis mer

Hvis det var forsvarsscenene som fikk deg til å se på «Nobel», så er HBOs nye drama om spesialsoldatene i SEAL-team Six et hett tips. Også her handler det om komboen vanlig familieliv hjemme kontra krigsscener ute, og den desillusjonerte soldaten Rip (Walton Goggins) kunne nesten vært inspirert av «Nobel»s Jon Petter Hals. Men legg til en god del ekstra eksplosjoner og skrik i kampscenene. Dette er amerikansk action, tross alt.

«Homeland» på TV 2 eller Netflix

NYE UTFORDRINGER: Claire Danes er Carrie Mathison i «Homeland». Foto: TV 2
NYE UTFORDRINGER: Claire Danes er Carrie Mathison i «Homeland». Foto: TV 2 Vis mer

På TV 2 har terrorthrillerserien «Homeland» kommet til sesong seks, og legger seg omtrent så tett opp til virkeligheten som en tv-serie kan komme – uten å ha forutsett Donald Trump (her er den nyvalgte presidenten en kvinne). De første episodene lover like fullt spenning som det holder. Du kan strømme de nyeste episodene på TV2 Sumo, eller oppdatere deg på sesong 1–5 på Netflix.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling