Når bestemor begynner å se sånn ut

Er det på tide å ringe «Constantine».

(Filtermagasin.no): Den rufsete superantiheltdemondreperen John Constantine må kunne sies å ha hatt en solid karrierekurve siden han debuterte som en bifigur i tegneserien «Swamp Thing» på åttitallet.

I tillegg til stor suksess som hovedrollen i tegneseriene «Hellblazer» og «Constantine» fikk han et nytt publikum da Keanu Reeves tolket ham i storfilmen som også heter «Constantine» i 2005.

Nå er den første traileren fra den splitter nye tv-serien om demonkverkeren ute (øverst), og lite tyder på at NBC legger fingrene mellom når de debuterer «Constantine» i høst.

Ingen typisk helt

Til tross for at originalfiguren visstnok er basert på artisten Sting, i hvert fall utseendemessig, er det Matt Ryan som trakk det lengste strået om å få spille den kjederøykende, gjennompessimistiske magikeren og eksorsisten.

I den første snutten får vi se hvordan han denger besatte kvinner og menn vegg imellom, stopper regnet og febrilsk prøver å redde sjela si ved å hjelpe menneskeheten så godt han kan.

I motsetning til de fleste helter- og superhelter fra «Batman»-selskapet DC Comics, er han ingen overlegen enmannshær, men heller en syrlig tørrpin som bare såvidt greier å åle seg ut av knipa. Gang på gang.

Figuren ble opprinnelig skrudd sammen av tegneserielegenden Alan Moore, som kanskje er mest kjent for å ha skrevet «V for Vendetta» og «Watchmen». Begge har med tiden fått populære filmatiseringer, i hvert fall blant publikum og kritikere.

Moore selv er kjent for å være svært kritisk til nytolkninger av øyenstenene sine.

Supre tider
Det er produktive tider for tilhengere av mer tradisjonelle superhelter. De to store tegneseriegigantene Marvel og DC Comics har begge en rekke film- og tv-overføringer på vei.

Førstnevnte har alliert seg med stjerneregissøren Joss Whedon («Avengers», «Buffy») om prestisjeprosjektet «Agents of S.H.I.E.L.D.», som er litt norsk, og samarbeider med Netflix om en ny tv-serie der den blinde superhelten Daredevil er sjefen.

DC Comics fikk for sin del fornyet «Avengers» for en tredje sesong i vinter, mens de blant annet skal forsøke å tolke den bisarre klassikeren «Preacher» i et litt mer tidsriktig tv-format framover.

Ansvaret for å ta den velkjente tegneserien over til lerretet ligger hos kompisene Seth Rogen og Evan Goldberg («Superbad»), som vel å merke jobber med preproduksjon og forberedelser enn så lenge.