DEBATT

Når ble det rasistisk å gå edru rundt i svart hettegenser og observere det som skjer rundt i dette landet?

Soldiers of Odin er ikke noe av det dere framstiller oss som.

ODINS SOLDATER: Stigmatiseringen, svertekampanjene, uttalelsene som er basert på skråsikker uvitenhet, er ting vi ikke kjenner oss igjen i. Soldiers of Odin står for helt andre sunne og gode verdier, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ODINS SOLDATER: Stigmatiseringen, svertekampanjene, uttalelsene som er basert på skråsikker uvitenhet, er ting vi ikke kjenner oss igjen i. Soldiers of Odin står for helt andre sunne og gode verdier, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sitter og leser dag ut og dag inn om hvordan «bedrevitere» proklamerer sine «kunnskaper», sin «viten» og annen slags skråsikker uvitenhet ut til det norske folk.

Media svelger dette med stor hengivenhet, fordi dette er en aller annen politiker, samfunnskritikker eller liknende, som angivelig vet så mangt. Det skal være mulig å mene så mangt om mye her i landet. Men ensidig journalistikk, kronisk uthenging, blasfemi og stigmatisering rettet mot noen som kanskje har en annen innfallsvinkel eller syn på ting, er ett slag mot beltestedet i vårt demokratiske samfunn.

Disse «bedreviterne» klapper seg på brystet og lirer ut av seg den ene vrangforestillingen etter den andre til medias store applaus uten å i mange tilfeller vite noe som helst om det de skriver om. Men de har lest om det i media, fra noen andre synsere, som også har proklamert sin skråsikre uvitenhet om det samme temaet.

Den siste tiden har det florert med nyheter, artikler, leserbrev med mere, om Soldiers of Odin i Norge (S.O.O.N). Majoriteten av disse med ensidig, ekstremt vrangstilt, feilaktig og dømmende innhold. I stort sett det meste som er publisert, så har man innhentet såkalte «fakta»- opplysninger ut av det blå, som viser hvor langt enkelte mennesker er villige til å gå for ha noe å skrive om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer