ODINS SOLDATER: Stigmatiseringen, svertekampanjene, uttalelsene som er basert på skråsikker uvitenhet, er ting vi ikke kjenner oss igjen i. Soldiers of Odin står for helt andre sunne og gode verdier, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ODINS SOLDATER: Stigmatiseringen, svertekampanjene, uttalelsene som er basert på skråsikker uvitenhet, er ting vi ikke kjenner oss igjen i. Soldiers of Odin står for helt andre sunne og gode verdier, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Når ble det rasistisk å gå edru rundt i svart hettegenser og observere det som skjer rundt i dette landet?

Soldiers of Odin er ikke noe av det dere framstiller oss som.

Debattinnlegg

Sitter og leser dag ut og dag inn om hvordan «bedrevitere» proklamerer sine «kunnskaper», sin «viten» og annen slags skråsikker uvitenhet ut til det norske folk.

Media svelger dette med stor hengivenhet, fordi dette er en aller annen politiker, samfunnskritikker eller liknende, som angivelig vet så mangt. Det skal være mulig å mene så mangt om mye her i landet. Men ensidig journalistikk, kronisk uthenging, blasfemi og stigmatisering rettet mot noen som kanskje har en annen innfallsvinkel eller syn på ting, er ett slag mot beltestedet i vårt demokratiske samfunn.

Disse «bedreviterne» klapper seg på brystet og lirer ut av seg den ene vrangforestillingen etter den andre til medias store applaus uten å i mange tilfeller vite noe som helst om det de skriver om. Men de har lest om det i media, fra noen andre synsere, som også har proklamert sin skråsikre uvitenhet om det samme temaet.

Den siste tiden har det florert med nyheter, artikler, leserbrev med mere, om Soldiers of Odin i Norge (S.O.O.N). Majoriteten av disse med ensidig, ekstremt vrangstilt, feilaktig og dømmende innhold. I stort sett det meste som er publisert, så har man innhentet såkalte «fakta»- opplysninger ut av det blå, som viser hvor langt enkelte mennesker er villige til å gå for ha noe å skrive om.

Det siste stikket, var et debattinnlegg på VG Meninger, hvor AUF-leder Mani Hussaini og leder for støttegruppen for 22. juli har uttalt seg på skråsikker uvitenhet om S.O.O.N. basert på feil fakta fra andre medier.

Det begynner å bli litt vel usmakelig og veldig ekstremt, når vi i Norge skal sitte og dømme og beskylde folk for ekstreme utspill når man selv gjør akkurat det samme. Det er lite smart å sitte å kaste stein i glasshus er noe som heter. 

22. juli  2011 var en tragedie for demokratiet i Norge og det norske folk. Mange mistet sine nærmeste, sine venner, en bekjent eller noen i sitt nærområde. Denne meningsløse og hatefulle handlingen har satt spor i oss alle. Hvordan et menneske kan være så hatefulle, er vanskelig å forstå.

S.O.O.N har den dypeste medfølelse for dem som ble rammet av dette. Dette er noe man ikke ønsker for vårt land. Medmenneskeligheten, støtten, engasjementet folk viste da dette skjedde var helt fantastisk å se. Vi var en samlet nasjon, uavhengig av hvem vi var og hvor vi kom fra. Grunnpilaren i det norske samfunnet stod opp og viste sitt sanne ansikt. Men det er trist at ett menneskes sykelige ideologi måtte til for å samle oss.

Alle personer med hatefulle rasistiske meninger og handlinger, blasfemi, sjikanering m.m. som er rasistisk motivert, uavhengig av hvem det er mot, tar vi fullstendig avstand fra. Dette er en kontrast som S.O.O.N har tatt affære med innad, og som vi ikke tillater i vår forening.

Man kan alle stille seg kritisk til asylpolitikken i dette landet, fordi den gagner ikke de som virkelig trenger hjelp av oss. Man ser til stadighet at mennesker som virkelig trenger hjelp, som er forfulgt i hjemlandet sitt, som har reddet familien fra tortur, død og elendighet, og som vil integreres eller har blitt integrert i samfunnet vårt, får beskjed om å dra fra landet av UDI.

Samtidig så sitter det kriminelle asylsøkere og mennesker som påfører landet vårt mer vold, overfallskriminalitet m.m. i norske fengsler, på asylmottak, kirkeasyl, og det er flere man ikke vet hvor befinner seg. Dette er langt fra noe som gagner Norge eller de som virkelig trenger hjelp fra oss. I tillegg velger vi nordmenn å snu ryggen til i større grad, fordi vi er redde for å bli stemplet som idioter for å engasjere oss i samfunnet og nærområdene våre.

Vi ser på nytt hvordan man henger ut mennesker som tar et tak og ønsker å forbedre ting for alle de som bor eller kommer til dette landet. Når ble det rasistisk å beskylde politikerne i landet for å ikke gjøre en god nok jobb?? Når ble det rasistisk å tenke på dem som kommer til dette landet sitt ve og vel??

Fordi politikerne ikke gjør det... Når ble det rasistisk å ville ha ut dem som begår kriminelle handlinger og påfører oss og andre asylsøkere mer elendighet? Når ble det rasistisk å gå edru rundt i svart hettegenser og observere det som skjer rundt i dette landet? Når ble det rasistisk og et borgervern at man ringer inn til politiet og varsler når man ser voldshandlinger, at folk opptrer truende mot andre, at man gir en hjelpende hånd til noen som trenger det?

Det er mange spørsmål man stiller seg når man ser at nordmenn trer på seg nisselua, når nordmenn ser blåøyd på det som skjer i samfunnet, når nordmenn håndhever janteloven fremfor å ta i et tak og bidra til noe positivt i samfunnet. Ja, man skal ikke skjære alle over én kam. Men dessverre, så ser vi at meg og mitt er viktigere enn å bidra til fellesskapet.

Om noen blir utsatt for noe, så går det bra fordi «det var ikke meg eller noen jeg kjenner». Og selv om det skjedde noe med naboen eller noen andre man kjenner til, «så skjer det ikke meg, fordi jeg er ikke så dum». Holdningene blant enkelte folk er dessverre så egosentriske og naive at det er en skam for den norske folkesjela. Vi er utrolig mye bedre enn dette. Vi kan i felleskap utrette så ufattelig mye mer. Vi må bare tørre å være oss selv og ikke høre på alle som mener at vi skal være sånn og sånn.

Ta fram stoltheten du følte da Oddvar Brå brakk staven, eller da Norge slo Brasil i VM i fotball. Kjenn på følelsen av å være en del av dette landet, samme hvilken etnisitet, kultur, land, legning, tro eller hvilket samfunnslag du kommer fra. Og der har du oss i S.O.O.N. 

Mange lurer kanskje på hvem vi er, hva vi gjør og våre intensjoner med å gå rundt om i Norges gater. Vi i S.O.O.N er alle noens far, mor, besteforelder, onkel, tante, nevø, kusine, nabo, venn, osv. Vår felles bekymring er utviklingen i dagens samfunn, hvor det har blitt lavere terskel for å ty til vold og andre kriminelle handlinger.

I tillegg har holdningene til folk generelt blitt dårligere. Ta for eksempel en elementær verdi som å bry seg, så ser man at folk i større grad vegrer seg, eller rett og slett velger å snu ryggen til. S.O.O.N er en ravnetjeneste som ønsker å være ute i bybildet, som et preventivt virkemiddel på lik linje med for eksempel Natteravnene og MC-ravnene. Vi skal verken håndheve lover og regler, ta på oss rollen som politi eller utøve noen form for makt. S.O.O.N skal kun være til stede i bybildet som ekstra øyne og ører, samt en hjelpende hånd til dem som trenger det.

Om noe skulle oppstå, så skal vi bare dokumentere, observere og tilkalle de respektive nødetater. Vi akter å forholde oss til norsk lov. Enkelte har uttalt at de ikke ønsker et samfunn med borgervern eller hvor borgervern er nødvendig. Og igjen så ser man at holdninger om å bry seg automatisk forbindes med noe negativt.

Gjennom mange tiår har vi hatt blant annet foreldregrupper og nabolag som har vært ute og gått på kveldene i sine nærområder og vist sin tilstedeværelse. Om det har vært rundt den lokale ungdomsklubben, lekeplassen, fotballbanen eller rundt den lokale puben, er det, og har det alltid vært, et preventivt virkemiddel.

De stedene hvor folk har brydd seg på denne måten, har man sett store positive endringer i lokalsamfunnet. Mange har uttalt seg negativt om Soldiers of Odin, og proklamert sin «viten» om vår organisasjon. Vi har blitt kalt høyreekstreme, nynazister ++. Ja, lista begynner å bli lang. S.O.O.N er, dessverre for dere som tror, ikke noe av det dere framstiller oss som.

Stigmatiseringen, svertekampanjene, uttalelsene som er basert på skråsikker uvitenhet, er ting vi ikke kjenner oss igjen i. Soldiers of Odin står for helt andre sunne og gode verdier. Odin var kunnskapens og visdommens gud, og grunnverdiene som empati, humanitet, hjelpsomhet og generelt det å bry seg, det er noe vi setter veldig høyt.

Vår norrøne kulturarv handler om langt mer enn vold og plyndring, som vi dessverre har blitt beskyldt for å leve etter. Uavhengig av livssyn, tro, hudfarge, kultur, legning og etnisk bakgrunn, så vil vi i Soldiers of Odin være tilstede og bistå om de trenger det. Noen har kanskje fått litt for mye å drikke og trenger en hjelpende hånd for å komme seg til taxi-køen. Noen trenger kanskje bare noen å prate med eller en skulder å gråte på.

Andre har kanskje skadet seg og trenger medisinsk hjelp eller livreddende førstehjelp. Vi kan tilby langt mer enn kun å være tilstede, med medmenneskelighet i et hektisk bybilde med mange berusede mennesker.  

S.O.O.N har mange forskjellige medlemmer i alle aldre fra begge kjønn. Noen har kanskje en brokete bakgrunn og føler de vil gi noe tilbake til samfunnet. Andre har tjent samfunnet i mange år, og ønsker fortsatt å bidra til noe positivt for menigmann i gata. Uavhengig av slags bakgrunn våre medlemmer har, så møtes vi med felles ønske om bidra til noe positivt for samfunnet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.