Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Når Bob Dylan får Nobelprisen...

...går den samtidig til hans inspirasjonskilder.

VINNEREN: En pappfigur av Bob Dylan ble i går fotografert forskjellige steder i Stockholm for å markere tildelingen av Nobelprisen. Dylan selv var ikke til stede, men ble behørig feiret under festlighetene i byens konserthus. Foto. Scanpix/NTB/Dagbladet
VINNEREN: En pappfigur av Bob Dylan ble i går fotografert forskjellige steder i Stockholm for å markere tildelingen av Nobelprisen. Dylan selv var ikke til stede, men ble behørig feiret under festlighetene i byens konserthus. Foto. Scanpix/NTB/Dagbladet Vis mer
Meninger

I går skjedde det mange ikke trodde var mulig. Bob Dylan fikk Nobelprisen i litteratur. Det får ikke hjelpe at verden har delt seg i to, mellom dem som synes De Aderton i Stockholm har sprengt hele prisen i lufta og oss som mener den ikke kunne gått til noen bedre kandidat. Når Bob Dylan får Nobelprisen, blir et nytt område av kulturlivet trukket inn i det litterære adelskapet. I går begrunnet Svenska Akademins Horace Engdahl hvorfor Dylan har fått prisen, og Dylans gamle venninne Patti Smith sang «A Hard Rain’s A-Gonna Fall» til brakapplaus fra det fornemme publikumet i Stockholm.

Når Bob Dylan får Nobelprisen, går den ikke bare til sanglyrikkens Shakespeare. Hans hærskare av inspirasjonskilder får også en flik av medaljen. Når Bob Dylan får Nobelprisen, går den til Jimmie Rodgers, Hank Williams og The Carter Family. Den går til brødrene Louvin og Monroe, Joe Hill, Lester Flatt og Earl Scruggs, Hank Snow, Kitty Wells og Johnny Horton. Patsy Cline, Charlie Rich og Elvis Presley. Og ikke minst til Johnny Cash, Kris Kristofferson, Waylon Jennings og Willie Nelson.

Når Bob Dylan får Nobelprisen, går den samtidig til Blind Willie McTell, Blind Blake, Blind Lemon Jefferson og Blind Willie Johnson. Den går til Robert Johnson og Charlie Patton, til Howlin’ Wolf og Muddy Waters. Prisen går til Sleepy John Estes og Mississippi John Hurt, til Lightning Sam Hopkins, Lonnie Johnson og Chuck Berry. Til Big Mama Thornton, Memphis Minnie, Ma Rainey, Odetta, Joan Baez og Alicia Keys. Og selvsagt går den til Pete Seeger, Dave Van Ronk og Woody Guthrie.

Når Bob Dylan får Nobelprisen, går den til Lord Byron, Robert Burns, Henry Longfellow og Percy Shelley. Den går til William Blake og Arthur Rimbaud, til Walt Whitman, Ezra Pound og T.S. Eliot. Den går til Jack Kerouac, Gregory Corso og Allen Ginsberg. Til Vincent van Gogh, Henri Matisse og Edvard Hopper. Til Sam Peckinpah, Gregory Peck, Rubin Carter og Martin Scorsese. Til Warren Zevon, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen og Neil Young. The time is right. Gratulerer med dagen, alle sammen!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling