Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Når Dagbladet avslører

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ 2018: Med feite typer på avisas forside «avslører» Dagbladet 13. august hvordan OL-selskapet Tromsø 2018 skal «lokke» politikerne til å stemme for statsgaranti. Den jevne Dagblad-leser kunne sikkert se for seg opprulling av en aldeles utspekulert og ondsinnet plan for å lure sakesløse og godfjottede politikere. Men aldri har vel uttrykket «opp som en løve og ned som en skinnfell» hatt større relevans i en sak. Over fire sider kan nemlig Dagbladet «avsløre» at OL-selskapet har laget en strategiplan for å møte politikere og andre beslutningstakere i storting, regjering og ulike partier for å informere om og argumentere for OL-prosjektet. Jeg leser artikkelen forlengs og baklengs og kan ikke med min beste vilje forstå hva som er kontroversielt eller ugreit med Tromsøs infomasjonsplan.

Muligens mener Dagbladet at det var en tabbe at et internt strateginotat kom media i hende, men spesielt «hemmelig» var innholdet ikke, all den tid hovedtrekkene i notatet behørig ble presentert på en pressekonferanse tidligere i sommer. Det hadde vært større grunn til å kritisere OL-selskapet dersom man ikke hadde noen plan for sitt informasjonsarbeid.

Jeg kan dessuten berolige Dagbladet med at politikere er godt vant med å håndtere informasjon av alle slag. Hver eneste dag året igjennom kommer det talspersoner for institusjoner, organisasjoner og prosjekter til storting og departementer for å argumentere for sin sak. Ved slike møter styrkes båndene mellom politikere og folket, og viktige saker får et bedre beslutningsgrunnlag.

Dagbladet bør holde sine ærerike tradisjoner i hevd, slik at vi som avisas faste lesere slipper den type tøvete og intetsigende «avsløringer».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!