Når Dagbladet bruker Moseloven

Når kritikkverdige enkeltepisoder blir til et kollektivt angrep mot Israel som stat, blir effekten at Israel demoniseres.

UBALANSERT: «Dagbladet gir fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring», skriver artikkelforfatteren. Bildet viser en palestinsk demonstrant som kaster et brennende bildekk mot israelske soldater i Hebron på Vestbredden i februar. Foto: NTB Scanpix
UBALANSERT: «Dagbladet gir fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring», skriver artikkelforfatteren. Bildet viser en palestinsk demonstrant som kaster et brennende bildekk mot israelske soldater i Hebron på Vestbredden i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 3. mars («Du skal ikke slå i hjel») etterlyser Jan-Erik Smilden dokumentasjon for påstander jeg har kommet med på miff.no.

«Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere», siterer han meg på. I 2012 rapporterte israelske organisasjoner, som arbeider med overvåkning og straffeforfølgning av israelske soldater, støtte fra Norge på nesten 6 millioner kroner. Mottakerne var Hamoked, Yesh Din og Ir Amim. I tillegg kommer støtten Norge gir til palestinske og internasjonale grupper som arbeider med samme formål. Legg til dette de titalls millioner kroner årlig som går til norske organisasjoner med en sterk antiisraelsk agenda.

«På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!» skrev jeg. Fra den første intifadaen startet i 1987 til og med år 2003 ble 3900 palestinere drept i konflikten med israelske sikkerhetsstyrker, ifølge tall fra B'tselem. I Forsvarets Afghanistan-undersøkelse (2013) kommer det fram at 940 norske soldater tror de har drept én eller flere fiender. 72 soldater tror de har drept 12- 50 soldater hver. I Her og nå på P1 19. februar 2013 ble det anslått av militæreksperter at norske soldater har drept minst 2.000, og ikke utenkelig opp imot 4.000 afghanere. Til sammenligning vet vi at ti norske soldater er drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer