Når de døde våkner

Skrekkfornyer gjør det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Svenske John Ajvide Lindqvist dukket overraskende opp for to år siden med en roman om en vampyr i en stockholmsforstad. «La den rette komme inn» var en annerledes skrekkroman (og oppveksthistorie), og ble en velfortjent suksess i en sjanger som skrek etter fornyelse.

Elektrisk i Stockholm

Og han fortsetter å se verden fra en uvant vinkel i «Håndtering av udøde» Hans andre bok er også en skrekkroman, bokstavelig talt om når de døde våkner. Det er august i Stockholm, skrekkelig varmt og en elektrisk spenning bygger seg opp til det uutholdelige. Når spenningen endelig utlades står nylig døde mennesker opp igjen - men de er ikke levende. Derimot blir zombiene (og det er mange av dem) et samfunnsproblem som det ikke foreligger noen kriseplaner for. For hva gjør man når noen man har vært glad i plutselig dukker opp igjen i en forkommen (for ikke å si forråtnet) tilstand? De udøde er ikke lenger hemmet av gode manerer, og når de ikke tøyles av regler eller moral, blir de vanskelige å akseptere. Men kan man bare destruere dem, eller har de krav på en human behandling? Tittelen «Håndtering av udøde» er ikke tilfeldig valgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer