DEBATT

Festivalsommeren:

Når den utenlandske stjerna uteblir

Når den utenlandske stjerna ikke dukker opp, kan det skyldes en for sen visumsøknad eller at stjerna rett og slett ikke får lov til å komme til Norge.

SAMARBEIDER: UDI ønsker å skape forutsigbarhet og samarbeider allerede i dag med for eksempel Melafestivalen, Norway Cup og Førdefestivalen for at den utenlandske stjerna skal dukke opp, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SAMARBEIDER: UDI ønsker å skape forutsigbarhet og samarbeider allerede i dag med for eksempel Melafestivalen, Norway Cup og Førdefestivalen for at den utenlandske stjerna skal dukke opp, skriver artikkelforfatteren. Bildet er fra Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mange aktører planlegger i disse tider festivaler og arrangementer rundt omkring i Norge. Da bør de også kontakte Utlendingsdirektoratet for å få veiledning om visumreglene. Det er litt dumt hvis den utenlandske stjerna ikke får lov til å komme.

UDI opplever hvert år at mange arrangører glemmer at vedkommende må ha en tillatelse (visum) for å komme til Norge. Derfor oppstår det noen kinkige situasjoner hvor den utenlandske stjerna søker for sent eller at vedkommende rett og slett ikke får lov til å komme til Norge. UDI ønsker å unngå dette, slik at publikum får den best mulige opplevelsen.

Heldigvis utgjør dette et lite mindretall. Totalt mellom 180000 til 190000 personer søker om besøksvisum til Norge hvert år og hele 95 prosent får innvilget det. Men selv om det er få, er det trist for arrangøren og publikum at det utenlandske trekkplasteret ikke fikk visum.

Hvis en person ikke oppfyller visumvilkårene, er det vanskelig å gjøre noe med det. Vi oppfordrer derfor store arrangementer til å sjekke våre nettsider eller ta kontakt med oss for å se hva som er mulig å få til og hvilke begrensninger som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer