Anmeldelse av «Min historie» av Petter Northug og Jonas Forsang

«Når det gjør så vondt at du ikke klarer å skjønne hva du tenker»

Sterk skildring av en langrennsløpers tap og triumf.

VM I FALUN 2015: Svenskene har fått juling så det holder. Petter Nordhug kom hjem med fire gull, blant annet både sprinten og femmila. Foto: Bjørn Langsem
VM I FALUN 2015: Svenskene har fått juling så det holder. Petter Nordhug kom hjem med fire gull, blant annet både sprinten og femmila. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Langrenn er ikke det viktigste i livet,» står det mot slutten av Petter Northugs selvbiografi, som er ført i pennen av Jonas Forsang. Etter bortimot 250 sider som antyder at det forholder seg motsatt, i hvert fall for Petter Northug.

Man kan ha flere grunner til å interessere seg for denne moderne, norske skikongen. Noen vil være opptatt av privatlivet hans; i den grad en skiløper i toppklassen har noe slikt. Da snakker vi om kjærligheten, livet bak kulissene, sosialt liv og et fatalt tilfelle av fyllekjøring.

Eller man kan være nysgjerrig på skikarrieren, treningsteknikken, ambisjonene og opplevelsen av skuffelse og triumf. Hva må til av fysisk og psykisk styrke for å klare det Northug har gjort når han har vært på sitt mest suverene?

Seiersvilje

Når Northug nå kommer ut med sin selvbiografi, fortalt til Jonas Forsang, har pressen konsentrert seg om det første. Men de har ikke hatt så mye å ta av. Det meste i denne boka handler befriende nok om livet som skiløper, fra tilværelsen som ensomt lite barn med et brennende ønske om å vinne til seierssesongene som har gjort Northug til en moderne skilegende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer