KOMMENTARER

Hovedkommentar: En mann for sin tid

Når det liberale demokratiet ikke leverer, åpnes dørene for det autoritære

Valget av Donald Trump var ikke et uhell. 

Når det liberale demokratiet ikke leverer, åpnes dørene for det autoritære
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Alle sindige krefter sier vi må gi Donald Trump en sjanse. Hans tale etter valgseieren var jo så inkluderende og tolerant. I et øyeblikk kunne vi tro at han hadde et hjerte bak blådressen, ikke bare en lommebok. Vi vet også at en valgseier i Guds eget land er verdens mest effektive flekkfjerner. Merkevaren Trump - og den er viktigere enn politikeren - kan nok ha bruk for en kjemisk renselse. Dette er tross alt mannen som New York Times på lederplass to dager før valget omtalte som en tilhenger av tortur, grenseløs krig og ukontrollert grådighet. En politiker som hater kvinner, immigranter, flyktninger, fargede og funksjonshemmede, og som er et seksuelt rovdyr og en svindler i sine forretninger.

New York Times overdrev ikke. Men makt bærer i seg magiske evner til å flytte oppmerksomhet og fremkalle lydighet. I særlig grad gjelder det for posisjonen som verdens mektigste mann. En hær av diplomater, politikere og forretningsfolk løper nå som gale i korridorene for å sikre seg innpass i presidentens hoff. Norge er med i kappløpet. Det har statsministeren forsikret oss på en særskilt pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer