DEBATT

Coronaviruset:

Når det Norge har kjært vakler

Dette er dramatiske dager for oss alle. Mennesker frykter for helsen, aksjekursene stuper og bedrifter vakler. Musikk- og kultursektoren er i en krise vi knapt har opplevd før.

KULTURKRISE: For musikk-Norge betyr coronaviruset stengte dører og tomme saler – i en bransje som allerede har svært lave marginer.
KULTURKRISE: For musikk-Norge betyr coronaviruset stengte dører og tomme saler – i en bransje som allerede har svært lave marginer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dugnaden regjeringen ber om er et felles ansvar. Vi må alle stille opp for våre nærmeste, og for samfunnet. Musikken kan gi oss kraft både nå og senere – hvis vi tar vare på musikklivet.

For musikk-Norge betyr coronaviruset stengte dører og tomme saler – i en bransje som allerede har svært lave marginer. Både profesjonelle og frivillige aktører rammes hardt. Ting vi i Norge har tatt som en selvfølge står reelt i fare for å bli borte i overskuelig framtid, om vi ikke inkluderes i krisepakkene våre politikere nå jobber med.

Norsk Musikkråd samler hele musikk-frivilligheten. Våre 35 medlemsorganisasjoner, som organiserer kor, korps, band, orkestre og konsertarrangører, vil få store tap når inntekter blir borte fordi arrangementer må avlyses, mens utgiftene består.

Norsk Musikkråds arrangører har en svært krevende situasjon. Halvparten av norske artisters omsetning kommer fra konserter. Omsetningen har økt, men over seks av ti konserter går fortsatt med underskudd, under fem prosent går i null, og om lag tre av ti går med overskudd. Så støtten fra frivillige og offentlige bidragsytere er allerede helt avgjørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer