Når det regner blod, vet du at sommerferien i fare

Verden går rett og slett under i ny norsk komedie. Se traileren her!

Det er sommer og sol og alt ligger til rette for en fin dag på badestranda.

Så inntreffer Apokalypsen - mer eller mindre bokstavelig slik den er framstilt i Johannes' Åpenbaring: Jorden skjelver, meteoritter hagler, blod renner fra himmelen og det er gresshopper overalt.

Det er premisset for den nye norske filmen «Mennesker i solen», som har kinopremiere i mars med Ingar Helge Gimle, Kjersti Holmen, Ane Dahl Torp og Jon Øigarden i sentrale roller.

Le av deg selv Nå er traileren for filmen klar - du ser den i spilleren over, rykende fersk fra klippebordet.

- Dette er ingen religionskritikk. Den underliggende samfunnskommentaren handler om oss som velstående, ikke-troende nordmenn, og hvordan vi reagerer på at apokalypsen faktisk inntreffer. Så det er en film for de som vil le av seg selv, sier den erfarne regissøren Per Olav Sørensen, som med «Mennesker i solen» gjør sin første langfilm.

Effekter Egentlig dreier det seg om et teaterstykke skrevet av den svenske komikeren Jonas Gardell. Men i forhold til teaterversjonen er filmen vesentlig mindre poetisk og mer ellevill, skal vi tro Sørensen.

Med et budsjett på 23 millioner kroner snakker vi da også om en storfilm i norsk format. Og mye av pengene har gått til de visuelle effektene, enten de er skapt foran kameraet eller i etterarbeidet.

- Jeg synes film kler historien bedre enn teater. På film er det lettere å få trøkk i avstanden mellom det lille mennesket og det store universet, sier regissøren, som selv regisserte stykket i 1998.