Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Når dollartegnene presser seg på bak øyeeplene til Jan Fredrik»

Vår guide til tv-kvelden.

||| 17.40 «Hannah Montana» Disney Channel
De sto på Platekompaniet. Hun stoppet opp foran filmplakaten, den med to smilende jenteansikter, og så spørrende på ham. «Du, si meg, er det samme jenta men så har hun bleka håret på det ene bildet?» Han så på henne, oppgitt. «Øh, det er jo Hannah Montana da. Hun er stjerne om natta, og vanlig anonym jente på dagen. Hun bruker parykk, og så ser ingen at det er henne.» «Seriiiiøøøøst? Er det hele greia?» «... ja?» De ruslet videre.

20.00 «X Factor» TV2
Det slår ikke feil. Hver gang en pregløs fyr med kassegitar vandrer inn i rommet, kan du se Jan Fredrik rette seg litt opp i stolen. Sangen starter, så inderlig og nachspieloppriktig som bare James Blunt kunne klart det. Mens Mira og Peter nikker overdreventfor å vise at «ja, dette var jo helt greit», kan du se dollartegnene presse på bak øyeeplene til Jan Fredrik. Er dette hans nye Kurt? Skal han pushe på for å få ham til toppen? Gi ham kortet sitt etter finalen og slentrende spørre om han liker Leonard Cohen? Det er Mira som vekker ham fra dagdrømmen i det låta når slutten. «Dette var jo bare FABOLOUS! Jeg er IMPRESSED, ass! Hæhæhæh!» Å elskede TV, la dette vare evig.

21.25 «Skavlan» NRK1
Gullmannen er tilbake. Haters kan hate i vei, men TV-ruta var ikke den samme uten Fredrik Erobreren, nå med talkshowføttene solid plantet på begge sider av svenskegrensen. Etter 104 år går det atter mot union, og Fred-Z og Maria Beyoncevie blir våre nye kongelige. Kronprins Haakon? Han blir stuntreporter!

22.45 «Control» Canal+ First
Ian Curtis sang som om han skulle dø i morgen. Så — spoiler alert — døde han. Et sted midt imellom sangen og døden møtte Curtis og resten av Joy Division fotografen Anton Corbijn, som knipset bandet og hjembyen Manchester i skitten svart-hvitt. Det så bra ut. Corbijn står også bak filmen om Curtis trøblete karriere og kjærlighetsliv. Fortsatt Manchester, fortsatt svart-hvitt, fortsatt bra. Men spesielt oppløftende er det ikke. «Love will tear us apart», vettø.


Denne artikkelen står på trykk i dagens utgave av Dagbladet FREDAG

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling