Anmeldelse «Underkastelse(r)», Teater Ibsen:

Når eliten er farlig føyelig

Hvor farlig er likegyldigheten, spør «Underkastelse(r)». Likegyldig teater blir det ikke.

BRYR SEG IKKE: Stian Isaksen som François, en uinteressert mann som gjerne vil tro at han er et idémenneske. Foto: Dag Jenssen, Teater Ibsen
BRYR SEG IKKE: Stian Isaksen som François, en uinteressert mann som gjerne vil tro at han er et idémenneske. Foto: Dag Jenssen, Teater Ibsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEATER: Skal fascisme - enhver form for fascisme - få fotfeste, må så vel folk som elite føye seg og bøye seg for makten. I «Underkastelse(r)» er det islam som er den totalitære ideologien, og hovedpersonen, François, er både folk og elite: En nokså ubetydelig og temmelig matlei universitetslærer.

François vil gjerne tro at han er et idémenneske, men han viser liten interesse for noen idé som helst. Når han ser han kan ha fordeler av det, tilpasser han seg fort det han egentlig er imot.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer