Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Det vaker inne i mitt hode akkurat nå:

Når en god kollega skal ut på sin første fisketur og glemmer stanga og andre skrøner

Vi gruer oss til å høre dommen fra Fluefiskernes Sikkerhetsråd (FFSR).

HEMMELIG KILDE: Fluefisker og fotograf Jørn H. Moen har tatt dette bildet og han er også en sikker kilde når det gjelder klekking, men han er også en hemmelig fisker. Han er ikke nevnt i denne saken, tror vi. Foto: Jørn H. Moen.
HEMMELIG KILDE: Fluefisker og fotograf Jørn H. Moen har tatt dette bildet og han er også en sikker kilde når det gjelder klekking, men han er også en hemmelig fisker. Han er ikke nevnt i denne saken, tror vi. Foto: Jørn H. Moen. Vis mer
Meninger

Verre enn minken. Heckan Pekkan Green. Døgnflue moi? Er det et byvak? Vaker det inne i mitt hode? Ja, fordi nå er det så varmt her nede i denne byen, og i marka, ved tjern, i de nesten tørrlagte elver og ved fjorden, at det eneste du kan gjøre er å bade i kald pilsner. Men, tenk på alle dem som vil fiske: Med flue, prøve seg med en spinner, la ørreten fristes av ei markklyse eller hva med oter?

Ja, sommer er fisketur, men nå det er for oss godværsfiskere for tropisk, typisk. Vel. Vi får også meldinger fra sentrale enhåndskilder, som nylig har vært i Telemark, at det klekkes. At det plustelig dukker opp maursvermer, at den feite ørreten, den som egentlig vil stå under bunnen og stange, tygger de i seg som om den er på danskebåtens koldtbord.

Men, for oss latinger er det for hett. Dessverre. Ja, vi veit at vi får noen bajaser på nakken nå, og ikke bare fra dem som forsøker å lande lakser i elever med for lite vann, men også fra Fluefiskernes Sikkerhetsråd (FFSR) som består blant annet av Lars Lenth, Lars Nilssen, Bård Tufte, Roald Dahl jr., Doktor Vak og andre som kaster, kaster og kaster. Til dere, bare vent.

Vi skal snart på Hardangervidda, og over til Ryfylkeheiene, også da skal det fanges solnedganger, kanskje med Black Ghost. Forresten, en særs hyggelig kollega, ung, her på jobben brukte nylig litt feriepenger på innkjøp av sin første fluestang, snelle pluss en boks med fluer. Han er selvsagt blitt backet opp med diktbok og faglitteratur, og her om dagen hadde han store planer om å ta seg en tur innover i det som må kalles verdens fineste Nordmarka for å øve.

Han lovte å sende ei melding fra den djupe skogen. Vi ventet i spenning, utpå kvelden sms med tittelen "Fra en fangstmann til en annen". Fangst? Hva? Han? På første tur? Nei da. Han hadde aldri kommet seg ut i marka med den nye stanga. Han ble fristet ut for å bade, men han hadde vissnok med seg flueboksen, stanga derimot? Den lå hjemme. Nybyggernuflaks. Moralen i saken: Vak. Stang. Presisjon. Konsentrasjon. Maur. Dram. Drøm. Baksleng for fred.