Når en testikkel blir kosedyr

Psydodokumentarisk kopiserie med innslag av mollstemt parkashumor.

TV: NRK2 reklamerer med en ny «svart humorserie i seks episoder under fellesbanneret «Usett»- før kveldens premieren på «Singelklubben». Så veldig svart er det ikke. Heller besk, seinpubertal gymnasmoro for modne gutter som sliter med kjente problemer som jenter, og et ambivalent forhold til sannhet.

Kontoret-kopi

I kveldens premiere blir vi kjent med de fire hovedpersonene. Den dominerende Steinar, Jesper, Vidar og Bjarte. De jobber på Markeds- og Mediainstituttet (MI) som telefonintervjuere. Steinar har hatt en kjapp karriere her, og er nå sjef. Det er ikke til å unngå at manusforfatterne lener seg kraftig mot den britiske suksessen «The Office» (Kontoret), men de har også rappet litt fra Nick Hornbys «High Fidelity». Men, dessverre. Det blir bare en bleik og småartig kopi, best når hovedparkasene, Steinar og trommeslagertøffel Bjarte, lyver oss triste på møtene i «Singelklubben». Nevnte klubb er hvor de fire møtes over øl og 45 tommers vinyl diskuterende jenter.

Kosedyrballe

Ikke spesielt originalt, men her og der kommer det smilbare poenger. Tv-produksjonen er også litt Dogme light. Steinar Sagen har hatt for vane å være en fornøyelig PeTre-prater, og han har en naturlig beskjeden autoritet også på fjernsynet.En storvokst mann det er lett å bli glad i som rollefigur. Spesielt når han har en hurtigvoksende testikkel som nærmest blir et kosedyr for ham og av-og-på-kjæresten. Jo da. Utover det, fint at NRK2 har sendeflater for nykommere innenfor valgfaget humor. Anmeldelsen er basert på de to første episodene.