Når er det greit å snakke om sluttscenen?

Netflix får brukerne til å sette spoiler-grenser.

SE HVA SOM SKJER ... Men ikke snakk om det! Spoilere er som regel ikke velkomne i samtaler, med mindre det er spoilere det er greit å snakke om. Nå vil Netflix ha brukerne med på å trekke grenser for hva som er greit og ikke å snakke om. Foto: NETFLIX
SE HVA SOM SKJER ... Men ikke snakk om det! Spoilere er som regel ikke velkomne i samtaler, med mindre det er spoilere det er greit å snakke om. Nå vil Netflix ha brukerne med på å trekke grenser for hva som er greit og ikke å snakke om. Foto: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Spoilerfri artikkel: Spoilers er et vanskelig landskap - det har vi skrevet om før. Å røpe slutten, twisten, den onde tvillingbroren, eller hvem som dør i en film, tv-serie, bok eller spill er noe mange unngår som pesten.

Spesielt i disse dager - når en tv-serie ikke nødvendigvis blir sett klokken 21.25 hver onsdag kveld, men kan bli sluppet sesongvis for alle som har tid og rom i sofaen - er det vanskelig å diskutere slikt, når ikke alle har kommet like langt.

Nå har Netflix laget en ny nettside som spør folket etter hva det er greit å spoile - i 30 ulike titler fra deres database. Om du tør.

Hva er greit? - På et eller annet tidspunkt så blir selv spoilers helt frie for alle å dele, skriver selskapet på nettsiden.

At Darth Vader er Luke Skywalkers far må det vel være greit å snakke om nå, men hva med slutten på «Reservoir Dogs»? Er det greit å snakke om «Den sjette sansen»? Siste sesong av «Lost»? Siste sesong av «Game of Thrones»? Den kommende «Hunger Games»-filmen? Det er mange gråsoner her - når blir en spoiler for gammel?

Du bør nok ikke klikke deg inn på siden om du er var på slikt. På den andre siden, om du føler deg ganske oppdatert, så kan du jo gå inn og si din mening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer