Aftenpostens Joacim Lund skriver seg inn i norsk pressehistorie:

Når Giske-saken blir Star Wars har vi andre tapt for overmakten

Dagbladet har krisemøte for å komme på banen igjen og tyr til Spielbergs "E.T." i et siste desperat forsøk

SCENE FRA YOUNGSTORGET?: Aftenpostens Joacim Lund trår til med et helt sett av Star Wars-referanser for å analysere og forklare Giske-saken og hva som skjer i Arbeiderpartiet. Bildet er promo for filmene, men det kan også være Lund som møter Støre og Stenseng eller noe helt annet. Foto: NTB Scanpix.
SCENE FRA YOUNGSTORGET?: Aftenpostens Joacim Lund trår til med et helt sett av Star Wars-referanser for å analysere og forklare Giske-saken og hva som skjer i Arbeiderpartiet. Bildet er promo for filmene, men det kan også være Lund som møter Støre og Stenseng eller noe helt annet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Takk for alt. Takk for alle kommafeil, ros, ris, smil, reiser og andre presseting. Det er på tide å legge ned den forfallende pennen for godt, dette selv om vi har et par år igjen som plagsom lønnsmottaker i Dagbladet. Hvorfor dette mismot? Jo, vi er ikke nærheten av å skrive på en måte som engasjerer dagens lesere verken på nett og papir. Det så vi i går etter å ha lest den politiske kommentaren til Aftenpostens, Joacim Lund. Under tittelen «Kjenner du kraften, Giske» brukte hele artikkelen til å gi leserne en analyse av varslersakene mot Giske ved å sette det hele inn i Star Wars-universet med blant annet denne passasjen:

«Jeg vil tro det har gått hett for seg på partikontoret på Youngstorget. Men aldri i verdensrommet om det har vært like hett rundt ørene på Giske som på Anakin Skywalker, som sloss mot sin mester med lasersverd i en strøm av lava.» (Lava, les Støre, lasersverd, les Stenseng. Red.anm.).

Her snakker vi moderne norsk pressehistorie innenfor faget politisk kommentering. Lund er helt i front, nei det er feil. Han er eneherskeren, ja, selv kortfilmere fra VG som Anders Giæver og Frithjof Jacobsen blir småtasser å regne. Arne Strand og Hege Ulstein i Dagsavisen? Nei, de rekker ikke opp selv om Ulstein var med på manussiden til Mammon. NRK? Nei, de benytter seg jo stort sett av alle andre til å kommenterer norsk politikk. TV2? Glem det. Og, her i huset? Nei, vi bedriver super 8 mm og annen smalfilm i forhold til Lund helt uten Vennerød. #darthwader.

Men, vi hadde et kriseredaksjonsmøte i går for å finne ut hvordan vi skal skrive om norsk politikk med grep fra Hollywood. Derfor skal en god kollega forsøke å skrive Giske inn i Spielbergs «E.T.»: Se for deg. Trond med et lite teppe rundt hodet eller med parykk stirrende ut av vinduet pekende mot trønderbenken og med svak røst: «#metoo phone home». Da nærmer vi oss Lund, men nei. Vi må skjerpe oss. Kanskje vi gir oss i kast med «Den 12. mann» der Støre har rollen som Jan Baalsrud eller vi skriver varslersakene inn i Gudfaren 1 der elefanten i rommet er byttet ut med et hestehode i senga.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer