KOMMENTARER

Når gjestene henger fra taklampa og skriker til hverandre, spør vertinnen om noen vil ha litt mer kaffe

Hvis regjeringsforhandlingene var et familieselskap.

FAMILIEN: Partiene. Her representert ved statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FAMILIEN: Partiene. Her representert ved statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig er de et sånt selskap som ikke bør diskutere verken sex, religion eller politikk. Da er det nemlig dømt til å bli dårlig stemning. Du har sikkert vært der selv, i familietragedie med en grandonkel som vil diskutere innvandring eller likestilling med stikk motsatt fortegn av deg selv. Noen ganger er det mest behagelig å la være, rett og slett for å bevare julefreden og unngå de store konfrontasjonene.

360 år gamle Granavolden Gjæstgiveri er julepyntet, vakkert og har flere saler som samler familier til slikt som bryllup og jubileer. Men gjestene som har trukket oppmerksomheten dit er der nettopp for å snakke om vanskelige tema. Hvis regjeringsforhandlingene var et familieselskap og partiene slekta, var Høyre den iherdige vertinnen.

Gjestene liker ikke hverandre særlig godt, og de er ikke redde for å gi uttrykk for det. Frp-ere har som kjent anklaget KrF for blant annet å ha ansvar for terror-rekruttering og massedrap og for å sleike imamer oppetter ryggen. Og de har ikke tenkt å legge bånd på seg nå, som Per Sandberg og Åshild Bruun-Gundersen sa til Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer