HOLLYWOOD: Ofre for seksuell trakassering, seksuelle overgrep og misbruk marsjerte i California for tre uker siden. Marsjen gikk forbi Dolby Theatre før den stoppet utenfor CNN-bygningen. Foto: Mark Ralston / AFP / NTB Scanpix
HOLLYWOOD: Ofre for seksuell trakassering, seksuelle overgrep og misbruk marsjerte i California for tre uker siden. Marsjen gikk forbi Dolby Theatre før den stoppet utenfor CNN-bygningen. Foto: Mark Ralston / AFP / NTB ScanpixVis mer

Debatt: #metoo

Når grunnmuren sprekker

Skal de som fremdeles synes det er greit å klapse sekretæren på rumpa være premissgiver for kulturen i bransjen de neste 50 årene også?

Meninger

«Det var enklere før i tida, da alle damene bare var sekretærer og litt klaps på rumpa var en del av den daglige moroa med å gå på jobb.»

Sitat fra en parodi eller uttalelser fra en leder i 1950? Nei – sitat fra en toppleder i bransjen vår. Uttalt i 2017. Nå tror ikke vi at dette er representativt for eiendomsbransjens holdninger. Men når nesten 60 prosent av de spurte i en spørreundersøkelse har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet i en eller annen form, og en av tre har opplevd verbal og fysisk seksuell trakassering fra sin overordnede – da er det noe som er riv ruskende galt.

Og det sier mye om maktbalansen i bransjen.

Nettopp den skjeve maktbalansen i denne bransjen gjør hashtag-kampanjer til en legitim og riktig form. På sosiale medier har vi utjevnet balansen og gjort medvirkningen reell. Og selv om man opplever forsøk på å enten dysse ned, latterliggjøre eller bortforklare, har #metoo åpnet en kanal som gir oss muligheten til å gå rundt, over eller rett på. Vi står på skuldrene til alle #metoo-kampanjene og historiene som har vært før oss, og det har gitt oss en hær av støttespillere som uten nøling stiller seg bak og tør å snakke høyt om seksuell trakassering. Jo flere stemmer, dess mindre tabubelagt og dermed større mulighet for at vi kan skape reelle holdningsendringer. Og endringene trengs.

OSLO: Metoo-markering foran Stortinget for vel en måned siden. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
OSLO: Metoo-markering foran Stortinget for vel en måned siden. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer

I går ettermiddag hadde 421 aktører signert vårt opprop.

Holdningsendringer skjer ikke gjennom styrevedtak, byråkrati og compliancevurderinger. Det skjer gjennom at noen tør å si at det eksisterer et problem, noen som tåler latterliggjøring, noen som kan gi historiene en stemme og et ansikt og noen som tør å håndtere det ubehagelige.

Historiene må få lov å komme fram og snakkes om. Først da oppfattes alvor og omfang

Dersom eiendomsbransjen skal være konkurransedyktig i framtida, må den også være attraktiv for de beste hodene. I flere av historiene som ble rapportert inn, valgte kvinnen å enten overlate oppgavene sine til en kollega eller å slutte. Ikke bare slutte i jobben sin, men i bransjen. Noen har også opplevd å bli «overflødig» etter å ha varslet om ubehagelig seksuell oppmerksomhet. Det er et alvorlig sykdomstegn som vi alle taper på.

Som kvinner i bransjen må også vi ta vår del av ansvaret for å endre kulturen. Når du er kvinne i en mannsdominert bransje, kan det enkleste være å flåse bort situasjoner og kommentarer for å være en av gutta. For du må kanskje være en av gutta for å få karrieren din på stell. #metoo-kampanjen har gjort oss mer oppmerksom på hvor mye som blir godtatt og bagatellisert fordi «det bare er sånn».

Men det er et før og et etter #metoo, og det vi har lært er at heretter skal vi si fra. På egne og andres vegne – ikke fordi vi nødvendigvis føler oss så krenket, men fordi det bidrar til å sette grenser og endre kultur. Til beste for alle.

For skal vi la være å snakke om de 60 prosentene for å ikke dra de 40 prosentene ned i dritten? Hvis man aldri har opplevd seksuell trakassering, betyr det at det ikke eksisterer? Skal de som fremdeles synes det er greit å klapse sekretæren på rumpa være premissgiver for kulturen i bransjen de neste 50 årene også?

Nå er tiden for ledere i bransjen til å vise gjennom eksempler at de ønsker og makter å ta lederskap. Og etter å ha snakket med så mange aktører i offentlig og privat sektor som jobber i, for eller med eiendomsbransjen, så er vi langt mer optimistiske på bransjens vegne.

La oss i alle fall være enige om en ting: å være motstander av seksuell trakassering bør ikke være så veldig kontroversielt i 2017.

Historiene som er delt med oss er mange, og illustrerer ulike former for seksuell trakassering. Dette handler ikke om litt for lange klemmer, eller klønete flørting:

«I forbindelse med en fusjon ble sjefen min og jeg sittende lenge en kveld på kontoret. Da vi var ferdige og skulle ta heisen ned i garasjeanlegget tok han tak i meg og begynte å kysse meg. Jeg sa fra at jeg ikke var interessert og dyttet han vekk. Han prøvde igjen. Jeg varslet om dette til selskapets styre og det endte med at jeg ble ‘overflødig’ i det fusjonerte selskapet. Sjefen min er der fremdeles.»

«På en bransjepils var det en av deltakerne som dro fram pikken sin og la den på låret mitt. Han trodde det var gøy.»

«En mellomleder i bedriften jeg jobber i har bestandig hatt rykte på seg for å tafse. Alle har bare godtatt at det er sånn han er og det er en uskreven regel at det er lurt ikke være i nærheten av ham på julebord og andre firmafester. Når jeg tok det opp med min nærmeste sjef, fikk jeg beskjed om at tafseren leverer så gode resultater at han måtte nesten bare få holde på ...»

«Jeg ble invitert med på studietur av en stor kunde og hans tre partnere. De brukte hele studieturen på strippeklubber og det var forventet at jeg ble med. Kunden spurte flere ganger om jeg ikke kunne gi ham en privat dans på bakrommet. Etter at vi kom hjem overlot jeg kunden til en mannlig kollega. Det var bare ekkelt.»

«Vi var på tur med selskapet jeg da jobbet i, og jeg delte hotellrom med en kollega. Jeg kom inn på rommet og oppdaget at en 25 år eldre og relativt ekkel mannlig kollega lå kliss naken oppå min litt fulle, halvveis sovende kvinnelige kollega. Han hadde hendene sine og gudvethva all over the place. Jeg skrudde på fullt lys og ropte ‘hva i helvete driver dere med!’ Han ble nok overrasket over at det var flere i rommet, rasket med seg klærne og pilte, fortsatt kliss naken, ut i hotellkorridoren (håper seriøst han møtte noen!). Min kvinnelige kollega ble brått våken, edru og dritredd. Jeg varslet ikke ledelsen den gangen. Har angret siden. Han fikk noia og sa opp rett etterpå.»

Oppropet #nårgrunnmurensprekker er signert av 509 representanter fra eiendomsbransjen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.