Motsetningene setter fyr på Fremskrittspartiet:

Når Hagen glefser etter
Sandberg er det alvor

Når velgerne svikter tar det fyr i Frp. Et tegn på det er hvordan Carl I. Hagen blotter tenner og glefser etter Per Sandberg. Den tidligere vennen har aldri lansert «nye ideer eller synspunkter», hevder Hagen.

LYKKELIGERE DAGER: Carl I. Hagen (t.v.) og Per Sandberg var en gang nære forbundsfeller. Nå glefser Hagen etter Sandberg som søker politissk comeback. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LYKKELIGERE DAGER: Carl I. Hagen (t.v.) og Per Sandberg var en gang nære forbundsfeller. Nå glefser Hagen etter Sandberg som søker politissk comeback. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det går dårlig for Fremskrittspartiet på meningsmålingene. På noen av dem er partiet nede i 7 – 8 prosent, det svakeste nivået på 24 år. Straks sommerferien er over begynner valgkampen, men Frp har ikke orden i rekkene. Det er dyp frustrasjon i store deler av medlemsmassen. Bompengeaksjonen er blitt en rev i hønsehuset som forsyner seg uten særlig motstand. Samtidig tar Senterpartiet frustrerte velgere som normalt ville funnet et hjem i Frp. Siv Jensen og den øvrige ledelsen har ikke vist at den kan stanse utviklingen. Tilbaketoget fortsetter.

Da er bordet dekket med skarpe gjenstander. Først ute var Frps tidligere nestleder Per Sandberg. I noen uker hadde han vært isolert fra den politiske offentligheten, og i stedet brukt sine krefter på TV2-programmet «Farmen kjendis». Med oppdemmet energi og behov for rampelys, rykket han ut i NRK og varslet at han ville gjøre et «brutalt politisk comeback».

Sandbergs begrunnelse for dette trekket var ikke uventet: Behovet for hans viljestyrke og politiske teft. Han sa: «Fordi jeg vet at behovet for meg og mine standpunkter er der. Det har aldri vært et så sterkt behov for det som akkurat nå».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer