KOMMENTARER

Erna Solberg:

Når ingen andre skinner er Erna fortsatt stjerna

Alt lykkes definitivt ikke for denne regjeringen, men det spiller ingen rolle. Det preller av, skriver Geir Ramnefjell.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har vært et merkelig og kaotisk politisk halvår. I september kunne Erna Solberg smile selvsikkert etter valgseieren. Et forsiktig smil, fordi hun visste at den nye sammensetningen på Stortinget ville gjøre den vanskelige jobben hennes enda mer vrien.

Nå holdt det ikke bare med støtte fra Venstre eller KrF - begge måtte med. I debattstudioene etter valget sto både Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum og koste seg med tanken om hvordan de skulle bryte flertallet til regjeringen.

Etterpå har regjeringen gått på tap etter tap i Stortinget. Lærernorm, fedrekvote, revurdering for «oktoberbarna», stopp i tvangssammenslåing av kommuner, én time fysisk aktivitet i skolen hver dag og papirslipp i posten til pensjonistene.

Dette er bare et lite utvalg. Aftenposten telte nylig opp 12 tapte slag til jul. Det har vært en svett førjulstid på regjeringens kjøkken.

Og det har vært enda mer snacks på menyen. SSB-striden, hvor Siv Jensen for første gang i sin ministerkarriere er på faretruende dypt vann. Goliat-saken, der Terje Søviknes spinner og spinner for å forsøke å la være å si at oljeprosjektet ikke blir lønnsomt - og Carl I. Hagens drøm om Nobel. Som brast. Uten at regjeringen offisielt sett har hatt fingrene sine i akkurat den saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer