Når inntektene forsvinner

- Vi vil ikke ta internett fra dere. Men vi vil gjerne ha betalt for musikken vi lager, skriver artikkelforfatteren.

STRØMMING: Det må gå an å si noe om dagens tilstand i forhold til strømming av musikk for alle oss som forsøksvis lever av å lage ny musikk, uten at
resten av verden går i forsvarsposisjon for brukervennlighet og tilgang på musikk.Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet
STRØMMING: Det må gå an å si noe om dagens tilstand i forhold til strømming av musikk for alle oss som forsøksvis lever av å lage ny musikk, uten at resten av verden går i forsvarsposisjon for brukervennlighet og tilgang på musikk.Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette innlegget er tidligere publisert på Ballade.no

Det må gå an å si noe om dagens tilstand i forhold til strømming av musikk for alle oss som forsøksvis lever av å lage ny musikk, uten atresten av verden går i forsvarsposisjon for brukervennlighet og tilgang på musikk.

Dere kan ta det helt med ro, vi kommer ikke til å forsøke å ta internett fra dere. Men jeg vil gjerne ha betalt for at musikken minbrukes.

Gjennom dagens ordninger er ikke dette tilfelle. Og det er også slik at mange av oss som lager og/eller utgir musikk ikke er i den posisjon at vi kan være med å påvirke utviklingen av nye måter å gjøre dettepå. Vi er dømt til å forholde oss til de tariffer som er bestemt. Vi får ikke en gang innblikk i hvordan disse tariffene beregnes.

La det samtidig være klart at noen tjener penger på strømming. Det er ikke slik at alle putter like mye i potten, og så blir det broderlig delt på en solidarisk måte. Slik har det aldri vært i platebransjen,men situasjonen er i dag meget alvorlig.

Jeg er for nyvinning, ny teknologi, jeg elsker internettet, strømming av både musikk og film, og abonnerer på WiMP. Det er dessverre lite vesentlig når alt kommer til alt. Saken er den at inntektsgrunnlaget mitt er i ferd med å forsvinne. Ikke delvis, men helt. Og jeg har ingen medbestemmelse i måten dette skjer på, jeg er nødt til å følge den utviklingen som skjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer