«Når jeg hører 'Out On The Weekend' så er det lyden av Nord-Trøndelag, høst og regn»

Ida Jenshus om sitt store forbilde Neil Young.

INSPIRERT AV NEIL YOUNG: Her ser det nesten ut som Ida Jenshus er fotografert i Topanga Canyon tidlig på 70-tallet. Foto: Marthe Amanda Vannebo
INSPIRERT AV NEIL YOUNG: Her ser det nesten ut som Ida Jenshus er fotografert i Topanga Canyon tidlig på 70-tallet. Foto: Marthe Amanda Vannebo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Countryartisten Ida Jenshus (27) har på oppfordring fra Dagbladet plukket ut en spilleliste som reflekterer hennes nære forhold til Neil Young i anledning kanadierens konsert på Koengen i Bergen i morgen, fredag.

- Skrive uten brems Jenshus er Spellemann-grossist med pris for beste countryplate for alle sine tre første plater.

- Neil Young viser hvordan det er nødvendig å slippe opp, å skrive og skape uten brems. Han har valgt frihet framfor filtrering, sier Jenshus.

- Det er kult med en artist som har hatt så mange forskjellige faser, og går på trynet innimellom bare fordi akkurat den ideen eller det uttrykket måtte ut, akkurat da.

Inspirert av «Le Noise» Tidligere i sommer slapp hun låtsuiten «Shallow River» med tilhørende video, som innvarsler en mer moden og eksperimenterende artist.

Her fjerner Jenshus seg noe fra sin opprinnelige grunnstilling.

Via omveier har Neil Young vært inspirasjonskilde for dette også, nærmere bestemt hans samarbeid med produsenten Daniel Lanois på albumet «Le Noise».

- «Le Noise» er jo et eksempel på en vellykket venstresving for Neil Young. Daniel Lanois som produsent har vært en rød tråd gjennom mange plater som har betydd mye for meg, spesielt Emmylou Harris' «Wrecking Ball», men også «Time Out Of Mind» med Bob Dylan, og plater med Peter Gabriel, Brian Eno og U2. «Wrecking Ball» er jo opprinnelig en Neil Young-låt, så jeg har tatt med både den og «Love And War» fra «Le Noise» på spillelista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer