- Når jeg leste saken følte jeg meg lurt av journalisten

På få dager er flere blitt avslørt for plagiat og kopiering. Eksperter mener sosiale medier skjerper journalistikken.

AVSLØRTE PLAGIAT: Filmdistributør Øistein Refseth oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter. Foto: Privat
AVSLØRTE PLAGIAT: Filmdistributør Øistein Refseth oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når jeg leste saken følte jeg meg lurt av journalisten. Man begynner å lure på hva man kan stole på av det som står i avisene, forteller filmdistributør Øistein Refseth til Dagbladet. 

Han oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter.

Slik rullet den første snøballen i den største journalistikkskandalen i Norge på lang tid: Journalist Daniel Butenschøn innrømmet mandag å ha plagiert amerikanske The New Yorker og fabrikkert kilder.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer