- Når jeg leste saken følte jeg meg lurt av journalisten

På få dager er flere blitt avslørt for plagiat og kopiering. Eksperter mener sosiale medier skjerper journalistikken.

AVSLØRTE PLAGIAT: Filmdistributør Øistein Refseth oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter. Foto: Privat
AVSLØRTE PLAGIAT: Filmdistributør Øistein Refseth oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når jeg leste saken følte jeg meg lurt av journalisten. Man begynner å lure på hva man kan stole på av det som står i avisene, forteller filmdistributør Øistein Refseth til Dagbladet. 

Han oppdaget plagiat i en åttesider lang sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) og varslet verden via Twitter.

Slik rullet den første snøballen i den største journalistikkskandalen i Norge på lang tid: Journalist Daniel Butenschøn innrømmet mandag å ha plagiert amerikanske The New Yorker og fabrikkert kilder.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer